Arvonlisäveron ja ennakonpidätyksen ilmoittaminen ja maksaminen käytännönläheisesti

Ammattikirjasto: Talous Saatavilla myös Ammattikirjastossa

Kirjoittaja(t):Nina Sainio, Saija Laine
Painovuosi:2017
Kirjastoluokka :36.52
Kirjan perustiedot:A5, nidottu, mustavalkoinen

Uutiskirje

Yritysvastuu – Johtamisen uusi normaali

Oma-aloitteisten verojen maksaminen ja ilmoitusmenettely muuttuvat 1.1.2017. Kirjassa kerrotaan käytännönläheisesti mm.

• miten ja minkälainen ilmoitus arvonlisäverosta ja ennakonpidätyksestä tehdään
  • miten arvonlisävero ja ennakonpidätys maksetaan
  • millaisin edellytyksin voi siirtyä pidennettyihin verokausiin
  • millainen on ilmoittamis- ja maksamismenettely, jos arvonlisävero tilitetään maksuperusteisesti
  • mitä muutoksia oma-aloitteisten verojen verotusmenettely toi mm. seuraamusmaksuihin, muutoksenhakuun ja määräaikoihin.

Virheellisesti tehdyt maksut tai puutteellinen raportointi voivat johtaa lisäselvittelyyn, muuttamiseen sekä viivästysseuraamuksiin - on siis tärkeää osata toimia oikein.

Kirjassa on käytännön esimerkkejä oma-aloitteisten verojen uudesta ilmoittamismenettelystä samoin kuin verotuksen muutoksenhausta sekä yhteenveto määräajoista ja niiden laskennasta.

Aihealueet Talous ja verotus
Aihealueen tarkenteet Palkkahallinto, Verotus