Esinevakuudet

Jarno Tepora, Janne Kaisto, Esa Hakkola

Esinevakuudet

Esinevakuudet-teoksen 2., uudistettu painos kuvaa panttioikeuden elinkaaren sen perustamisesta realisaatioon saakka. Erityistä huomiota kiinnitetään maksukyvyttömyysmenettelyihin. Kirjassa käsitellään myös mm. pidätysoikeutta ja omistuksenpidätystä sekä rahoitusjärjestelyjä.

Jäsenetuhinta 79,00 € (+alv 10 %, 7,90 €)
Hinta 98,00 € (+alv 10 %, 9,80 €)

Kuvaus

Esinevakuuksilla on pankkitoiminnassa ja muussa järjestäytyneessä luotonannossa suuri merkitys. Teos on ajantasainen yleisesitys aihepiiristä.

Teoksen ensimmäisessä osassa käsitellään panttioikeutta. Tarkastelun kohteena on panttioikeuden elinkaari sen perustamisesta pantin mahdolliseen realisaatioon. Erityistä huomiota kiinnitetään maksukyvyttömyysmenettelyihin, joita koskevaa lainsäädäntö on uudistettu viime vuosina. Teoksessa tarkastellaan pantinhaltijan oikeusasemaa konkurssissa, ulosotossa, yksityishenkilön velkajärjestelyssä ja yrityssaneerauksessa.

Kirjan jälkimmäisessä osassa käsitellään seikkaperäisesti muita esinevakuuksia, kuten pidätysoikeutta ja omistuksenpidätystä. Huomiota kiinnitetään myös erilaisiin rahoitusjärjestelyihin, esimerkiksi rahoitusleasingiin, factoringiin ja arvopaperistamiseen. Teoksessa tarkastellaan myös syndikoitua luotonantoa ja joukkolainoja sekä yrityskaupan rahoitus- ja vakuusjärjestelyjä.

Lainsäädännössä on tapahtunut merkittäviä muutoksia viimeisten vuosien aikana. Teoksen toisessa, uudistetussa painoksessa on otettu huomioon nämä muutokset ja tarkasteltu myös vireillä olevia lainsäädäntöhankkeita. Tällaisia uusia teoksessa käsiteltyjä ilmiöitä ovat muun muassa kiinteistön sähköinen panttaus, arvopaperitililain mukaisen tilioikeuden panttaus ja kaivoslainsäädännön mukaiset panttausmahdollisuudet.

Suositun teoksen 2., uudistettu painos.

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Jarno Tepora, Janne Kaisto, Esa Hakkola
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522464392
Painovuosi 2016
Painos 2., uud.
Sivumäärä 580
Kirjastoluokka 33.33

Kirjoittajat

Esa Hakkola

VT, erityisasiantuntija
Oikeusministeriö
Katso tiedot

Janne Kaisto

OTT, siviilioikeuden dosentti, esineoikeuden yliopistonlehtori
Helsingin yliopisto
Katso tiedot

Jarno Tepora

OTT, siviilioikeuden professori, emeritus
Helsingin yliopisto
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv