Uusi

Henkilökuntaedut käytännönläheisesti, 3., uudistettu painos

Verohallinto antoi 8.1.2018 uuden ohjeen henkilökuntaetujen verotuksesta. Tiedätkö mitkä asiat muuttuivat?

Kattava kirja henkilöstölle annettavista luontois- ja henkilökuntaeduista sekä muista työsuhteeseen liittyvistä tuloista. Miten luontoisetuja ja henkilökuntaetuja käsitellään erilaisten poissaolojen aikana? Mitä työntekijöiden tasapuolinen kohtelu tarkoittaa etujen kannalta? Miten työterveyshuolto järjestetään, ja millä edellytyksillä se on työntekijälle verovapaa etu?

Ammattikirjasto: Työsuhde  Saatavilla myös Ammattikirjastosta

Kirjoittaja(t):Kati Mattinen
Kustantaja:Helsingin Kamari Oy
Painovuosi:2018
Kirjastoluokka :33.44

Yrityskohtaiset koulutukset | Kauppakamarin Koulutus

Kattava käsikirja luontois- ja henkilökuntaeduista työoikeuden ja henkilöverotuksen näkökulmasta

Kirjassa käydään monipuolisesti läpi henkilöstölle annettavat luontois- ja henkilökuntaedut sekä muita työsuhteeseen liittyviä tuloja, kuten vakuutuksia ja työsuhdeoptioita. Teoksessa käsitellään myös työstä aiheutuneiden kustannusten korvaamista, kuten koulutusmenojen ja työmatkakustannusten verokohtelua.

Miten luontoisetuja ja henkilökuntaetuja käsitellään erilaisten poissaolojen aikana? Mitä työntekijöiden tasapuolinen kohtelu tarkoittaa etujen kannalta? Miten työterveyshuolto järjestetään, ja millä edellytyksillä se on työntekijälle verovapaa etu? Miten lahjakortteja käsitellään verotuksessa? Kirjasta löytyy vastaus muun muassa näihin kysymyksiin. Mukana on runsaasti oikeuskäytäntöä sekä käytännön esimerkkejä siitä, miten veronalaisen edun arvo lasketaan.

Edellisen painoksen jälkeen on tullut lakimuuutoksia ja uusia ohjeistuksia ja oikeustapauksia mm. seuraavista asioista:

• asuntoedun laskeminen on muuttunut
  • ravintoetuun liittyvää ohjeistusta on tarkennettu
  • työterveyshuollon verovapaus on laajentunut
  • työnantajan tarjoaman koulutuksen verovapaus on laajentunut
  • uusia, henkilökuntaetuja koskevia oikeustapauksia on annettu

Kirjan uudistettuun painokseen on päivitetty tiedot vuoden 2018 luontoiseduista.

Kirjan kirjoittaja VT Kati Mattinen työskentelee Helsingin seudun kauppakamarissa lakimiehenä ja avustaa yrityksiä päivittäin henkilöstöasioihin liittyvissä ongelmissa. Hän on myös suosittu kouluttaja ja kirjoittaja.

Aihealueen tarkenteet HR, Palkkahallinto, Työsuhdeasiat, Verotus
Kustantaja Helsingin Kamari Oy