Jatkuva tietosuojatyö yrityksissä 5.5.2021 Seinäjoki
Striimi

Jatkuva tietosuojatyö yrityksissä 5.5.2021 Seinäjoki

Ovatko tietosuojatoimenpiteesi jääneet vuoteen 2018? Olisiko aika päivittää oma osaamisesi sekä yrityksen tietosuoja lain asettamalle tasolle?

Saatavuus Tilaa
Ajankohta 05.05.2021, klo 08.45 - 12.00
Ilmoittaudu viimeistään 03.05.2021
Ohjelma Lataa tästä (PDF)
Jäsenetuhinta 320,00 € (+alv 24 %, 76,80 €)
Hinta 480,00 € (+alv 24 %, 115,20 €)

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Kuvaus

Yrityksissä ja organisaatioissa tietosuojatyötä varjostaa usein ajan ja resurssien puute. Vastuu organisaation tietosuojasta on usein sysätty tietosuojasta vastaavalle tai tietohallinnolle ja tietosuoja-asetuksen kiemuroissa ja organisaation toimintaympäristön muutoksissa tulisi tietosuojasta pysyä jatkuvasti kartalla muiden töiden ohessa. Tietosuojaa ei saa kuitenkaan kerralla kuntoon, vaan sen tulee olla koko organisaation laajuinen jatkuva prosessi.

Tietosuojalainsäädäntö velvoittaa myös yrityksiltä ja organisaatioilta jatkuvaa tietosuojatyötä. Jos yrityksessä tai organisaatiossa on kolme vuotta sitten, asetuksen voiman astuessa, tehty toimenpiteitä tietosuojan eteen, ovat nuo silloin dokumentoidut asiat todennäköisesti jo vanhentuneet monella tasolla. Tämä tarkoittaa, että yrityksissä ja organisaatioissa tietosuojalainsäädännön vaatima osoitusvelvollisuus ei täyty muuttuneiden käsittelytoimien osalta ja lisäksi yritys ei voi osoittaa tekevänsä jatkuvaa työtä henkilötietojen suojaamiseksi.

Tässä koulutuksessa käydään läpi, miten yrityksessä voidaan käytännössä varmistaa jatkuva tietosuojan toteutuminen suunnitelmallisesti eli kuinka tietosuojaa voidaan käytännössä jatkuvasti toteuttaa ja kehittää. Koulutuksessa käydään läpi mm. tietosuojan vuosikello, jolla voidaan ohjata tietosuojatyötä.

Koulutuksessa käydään myös läpi:

  • miten liiketoiminnan muutokset ja uusien laitteiden, järjestelmien ja palvelujen käyttöönotto vaikuttavat henkilötietojen käsittelyyn ja tietosuojatyöhön
  • miten muuttavat henkilötietoihin liittyvät asiat pitää käsitellä ja dokumentoida
  • miten käytännössä varmistetaan, että esimerkiksi yrityksen henkilöstöosastolla, markkinoinnissa, myynnissä, asiakaspalvelussa ja tuotannossa toteutuu tietosuoja

Lisäksi koulutuksessa käydään läpi ajankohtaisia asioita, kuten esimerkiksi:

  • miksi omien työntekijöiden tietojen käsittelyyn tulisi kiinnittää erityistä huomiota työnantajan toimesta
  • miten kansainväliset henkilötietojen siirrot ovat muuttuneet tietosuojan näkökulmasta viime vuonna
  • miten etätyö on vaikuttanut tietosuojatyöhön

Koulutus sopii kaikille, jotka vastaavat yrityksen tietosuojatyöstä.

Striimin ohjeet

Tilaisuus toteutetaan suorana Teams:n välityksellä. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset mukaan koulutukseen. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä. Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä.

Asiantuntijat

Jari Ala-Varvi

Tietosuojavastaava, CIPP/E
Opsec Oy
Katso tiedot

Ohjelma  Lataa ohjelma (PDF)

 

8.45
Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00
Koulutus alkaa

12.00
Koulutus päättyy

12.00–12.45
Lounas

Lisätietoja

Etelä-Pohjanmaan kauppakamari

06 429 8100

ep(at)kauppakamari.fi

Peruutusehdot
Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään kaksi (2) viikkoa ennen tilaisuutta. 13–7 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Helsingin Kamari Oy:llä on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 4 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Ilmoittautumisen valmennuskokonaisuuteen tai laivaseminaariin voi peruuttaa veloituksetta väintään 21 vuorokautta ennen valmennuskokonaisuuden ensimmäisen jakson tai laivaseminaarin alkamista. 20–14 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Matka- ja ulkomaanseminaareissa noudatetaan vastuullisen matkanjärjestäjän ilmoittamia peruutusehtoja. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti. Esteen ilmetessä voi osallistumisen luovuttaa kollegalle, osallistujamuutokset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen tilaisuutta.
Jäsenetuhinta 320,00 € (+alv 24 %, 76,80 €)
Hinta 480,00 € (+alv 24 %, 115,20 €)

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Osallistujien määrä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin.

Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv