Johtajan valta ja pelko

Jaana Laukkarinen

Johtajan valta ja pelko

Kirja haastaa lukijan tutkimaan ja pohtimaan omaa tapaansa toteuttaa johtajuutta. Mitä johtaja ajattelee vallasta? Miten omat pelot vaikuttavat johtajan toimintaan? Miksi valta vääristää? Mitä tärkeää keho kertoo? Onko sukupuolella väliä?

Hinta 10,00 € (+alv 10 %, 1,00 €)

Kuvaus

Tämä kirja haastaa, rohkaisee ja ymmärtää.

Johtamisen tehtävä on saada aikaan tuloksia ihmisiin vaikuttamalla ja heidän avullaan. Valta ja pelko ovat aina läsnä näissä suhteissa.

Mistä on kyse, kun johtaja on käytökseltään täysin arvaamaton ja määräilevä eikä kykene vastaanottamaan omaa näkemystään haastavia mielipiteitä – ja välillä hän on puolestaan mitä mukavin seuramies?

Tällainen johtaja on heikko. Hän tarvitsee valtaa oman epävarmuutensa puolustamiseen, eikä todennäköisesti ole edes tietoinen peloistaan.

Toisaalta johtajan tulee olla valmis käyttämään valtaa viedäkseen organisaatiota kohti asetettuja tavoitteita. Tämä valta jätetään käyttämättä yllättävän usein. Monelle esimiehelle jo kysyminen alaisen ajankäytöstä on ylivoimainen tehtävä.

Vallankäyttö on jatkumo, jonka toisessa päässä valta jää käyttämättä ja toisessa päässä valta keskittyy henkilökohtaisten tarpeiden tyydyttämiseen. Jatkumon keskellä on tavoiteltu tila.

Johtajan työlle olennaisen tärkeää on kyky nähdä selvästi ilmiöt, organisaatiomuutokset ja ihmisten välillä tapahtuvat asiat. Näkökykyyn vaikuttavat aina johtajan omat henkilökohtaiset toiveet ja pelot ja niistä nousevat tulkinnat. Valta-asema tekee johtajan häiriöistä koko organisaation häiriöitä. Siksi johtajan itsetuntemus on keskeistä hänen ja koko organisaation onnistumiselle.

Kirjoittaja Jaana Laukkarinen työskentelee johdon ja johtoryhmien konsulttina ja coachina omassa yrityksessään. Ennen oman yrityksen perustamista hän on tehnyt kansainvälisen uran liike-elämän johtotehtävissä mm. pörssiyhtiön toimitusjohtajana.

Lisätiedot:
kustannus(at)helsinki.chamber.fi

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Jaana Laukkarinen
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522462077
Painovuosi 2015
Painos 2.
Sivumäärä 190
Kirjastoluokka 69.11

Kirjoittajat

Jaana Laukkarinen

Konsultti
Awareness
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv