Kasvuyrityksen kansainvälinen tuloverotus

Kristiina Äimä, Emmiliina Kujanpää

Kasvuyrityksen kansainvälinen tuloverotus

Kirjassa tarkastellaan kansainvälistyvän yrityksen liiketoimien ja sijoitusten verotusta. Se antaa kokonaiskuvan kansallisen lainsäädännön, EU-oikeuden ja verosopimusten vaikutuksista liiketoiminnan harjoittamiselle.

Jäsenetuhinta 55,00 € (+alv 10 %, 5,50 €)
Hinta 69,00 € (+alv 10 %, 6,90 €)

Kuvaus

Kirjassa tarkastellaan kansainvälistyvän yrityksen liiketoimien ja sijoitusten verotusta. Siinä annetaan kokonaiskuva kansallisen lainsäädännön, EU-oikeuden ja verosopimusten vaikutuksista liiketoiminnan harjoittamiselle.

Teoksessa käsitellään vuoden 2013 veromuutoksia, kuten korkovähennysrajoituksia, tutkimus- ja kehitystoiminnan lisävähennystä sekä varainsiirtoverotuksen muutoksia, jotka vaikuttavat yritystoimintaan.

Teoksen keskeisiin kysymyksiin kuuluu ulkomaille harjoitettavan toiminnan toimintamuodon valinta. Toiminnan suunnittelussa on otettava huomioon lähdeverotus ja kansainvälisen kaksinkertaisen verotuksen poistaminen. Suomalaisen emoyhtiön ja toisessa valtiossa sijaitsevan tytäryhtiön välisten liiketoimien on oltava markkinaehtoisia. Jos etuyhteydessä olevien yritysten välisissä liiketoimissa poiketaan markkinaehtoperiaatteesta, tulon muodostusta voidaan oikaista vastaamaan riippumattomien yritysten välistä tulonjakoa.

Teoksessa käsitellään myös yritysjärjestelyjä ja pääomasijoitusten tekemistä suomalaisomisteiseen yritykseen sekä Suomessa harjoitettavan ulkomaisen liiketoiminnan ja Suomeen suuntautuvien ulkomaisten sijoitusten verotusta.

Dosentti, OTT, VT, LL.M. (Amsterdam) Kristiina Äimällä on monipuolinen kokemus vero-oikeudesta. Hän toimii veroasiantuntijana KPMG Oy Ab:ssä sekä vero-oikeuden dosenttina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Kirjoittaja on toiminut myös muun muassa asianajajana, ma. professorina Helsingin yliopistossa ja konsulttina EU-komission Suomen edustustossa.

KTM Emmiliina Kujanpää on erikoistunut kansainväliseen yritysverotukseen sekä EU-vero-oikeuteen. Kujanpää toimii veroasiantuntijana KPMG Oy Ab:ssä.

Lisätiedot:
kustannus(at)helsinki.chamber.fi

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Kristiina Äimä, Emmiliina Kujanpää
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522461087
Painovuosi 2013
Painos 1.
Sivumäärä 375
Kirjastoluokka 33.25

Kirjoittajat

Kristiina Äimä

Dosentti, OTT, VT, LL.M
KPMG Oy Ab
Katso tiedot

Emmiliina Kujanpää

KTM, veroasiantuntija
Keskuskauppakamari
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv