Työaikalain soveltaminen käytännönläheisesti

Maritta Antola

Työaikalain soveltaminen käytännönläheisesti

Uusi työaikalaki tuli voimaan 1.1.2020. Maritta Antolan kirjoittamassa Työaikalain soveltaminen käytännönläheisesti -teoksessa käydään läpi selkeällä tavalla koko uusi työaikalainsäädäntö. Teos on työnantajille ja kaikille työaikakysymysten parissa työskenteleville sekä hyvä oppikirja että käsikirja, josta he voivat nopeasti löytää vastauksia työelämässä vastaan tuleviin ongelmiin ja tulkintatilanteisiin. Mukana on paljon esimerkkejä eri tilanteista.

Jäsenetuhinta 49,50 € (+alv 10 %, 4,95 €)
Hinta 66,00 € (+alv 10 %, 6,60 €)

Kuvaus

Työelämän nopea muuttuminen, yritysten kansainväistyminen ja EU:n työaikadirektiivin tuomat vaatimukset ovat johtaneet työaikalain uudistustarpeeseen. Vaikka uusi laki vastaa rakenteeltaan voimassaolevaa, sen sisältö muuttuu olennaisesti.

Uusi työaikalaki koskee yhä kaikkea työsuhteessa tehtävää työtä ja soveltuu kaikille toimialoille. Jokaisen työnantajan, esimiehen ja henkilöstöasioiden kanssa työskentelevän on välttämätöntä tuntea lain periaatteet ja siihen tulevat sopimismahdollisuudet. 

Uudessa laissa on elementtejä, jotka vanhasta työaikalaista puuttuivat. Tällaisia ovat mm. määräykset ajasta ja paikasta riippumattomasta työstä sekä joustotyöajasta. Koska jatkossa työn muodot monipuolistuvat entisestään, työnantajan täytyy tuntea nämä uudet termit ja niiden merkitys. Laki mahdollistaa lisäksi työaikapankin käytön aikaisempaa useammin. Työaikapankki tuo uusia mahdollisuuksia säästää ja yhdistää työaikaa ja vapaita.

Työaikalaissa on useita pakottavia säännöksiä, joilla on läheinen yhteys työntekijöiden suojeluun ja joiden laiminlyönnistä tulee seuraamuksia. Työnantajan pitää tuntea nämä säännökset erityisen tarkasti.  

Maritta Antolan kirjoittama Työaikalain soveltaminen käytännönläheisesti -kirja antaa kokonaiskuvan uudesta työaikalaista ja sen soveltamisesta.

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Maritta Antola
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522464873
Sidosasu B5, nidottu, mustavalkoinen
Painovuosi 2019
Painos 1.
Sivumäärä 145
Kirjastoluokka 33.44

Kirjoittajat

Maritta Antola

Asiantuntija
Henkilöstöpalveluyritysten Liitto
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv