Kovenantit – rahoitussopimuksen kovenanttiohjaus

Olli Välimäki

Kovenantit – rahoitussopimuksen kovenanttiohjaus

Vakuusongelmista eroon kovenanteilla

Kirja on saatavilla painettuna VAIN MYYMÄLÄSTÄ, tervetuloa Kalevankadulle!

Jäsenetuhinta 98,00 € (+alv 10 %, 9,80 €)
Hinta 115,00 € (+alv 10 %, 11,50 €)

Kuvaus

Vakuusongelmista eroon kovenanteilla

Pk-yritysten varovaisuus investoida, kasvaa ja kehittyä on ongelma, koska niiden merkitys talouskasvun moottoreina ja hyvinvointiyhteiskunnan rakentajina on suuri.

Varovaisuuden syynä ovat usein rahoitusongelmat, erityisesti vakuusongelmat.

Pankkien luottopäätösten painopiste on usein vakuuden kattavuuden arvioinnissa. Vakuuslähtöinen ajattelutapa ei kuitenkaan tue taloudellisesti tehokkaiden yritysten ja hankkeiden rahoittamista. Se kohdistaa luottopäätösarviointia vakuuskohteen arvon riittävyyteen, eikä yrityksen kykyyn suoriutua velvoitteistaan.

Vakuuskeskeinen rahoittaminen jättää potentiaalisia menestysyrityksiä, perusteltuja omistajanvaihdoksia ja innovatiivisia hankkeita vaille rahoitusta. Se johtaa taloudellisesti epäoptimaalisiin ja tehottomiin päätöksiin niin yrityksissä kuin pankeissakin.

Tämän lisäksi vakuuskeskeisyys ei edesauta yrityksen ja pankin välisen yhteistyön, luottamuksen, keskinäisen ymmärryksen ja kumppanuuden kehittymistä.
 
Vakuusongelmia voidaan hallita kovenanteilla, yksilöllisten rahoitussopimusten ehdoilla. Pitkäkestoiset, yksilölliset ja dynaamiset rahoitussopimukset, joihin kirjataan yhteistyön pelisäännöt, ovat myös osapuolten välisiä liikesopimuksia. 

Niiden myötä pankin ja yrityksen suhde muuttuu. Sopimus synnyttää ennakoitavuutta ja sopimusosapuolten kanssakäyminen lisääntyy.

Teos on KTL Olli Välimäen väitöskirja. Välimäellä on yli 25 vuoden kokemus pankkityöstä esimies- ja asiakasvastuutehtävissä. Hän on neuvotellut rahoitussopimuksista pankkien ja yritysten asiamiehenä, laatinut ja tulkinnut sopimuksia, toiminut luennoitsijana ja julkaissut artikkeleita kovenanttirahoituksesta.

Kirja on kirjoitettu käytännönläheisesti ja lukijaystävällisesti. Se sisältää esimerkkejä kovenanteista ja rahoitussopimuksista.

Kirjassaan Välimäki kertoo, kuinka kovenanteilla voidaan sopimusoikeudellisin ratkaisuin hallita pankin rahoitusriskiä ja miten kovenantteja sisältävää rahoitussopimusta voidaan hyödyntää liiketoimintasopimuksena.

Välimäki kutsuu onnistunutta rahoitussopimusta pankin ja yrityksen yhteistä polkua kuvaavaksi kumppanuussopimukseksi.

Lisätiedot:
kustannus(at)helsinki.chamber.fi

Saatavuus Saatavilla painettuna VAIN MYYMÄLÄSTÄ, tervetuloa Kalevankadulle!
Kirjoittaja(t) Olli Välimäki
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522463142
Painovuosi 2014
Painos 1.
Sivumäärä 527
Kirjastoluokka 33.33

Kirjoittajat

Olli Välimäki

KTT, tuntiopettaja
Vaasan yliopisto
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv