Lainkäyttö yritysten riidanratkaisussa

Anna-Liisa Autio

Lainkäyttö yritysten riidanratkaisussa

Yleisten tuomioistuinten tarjoama siviilioikeudellisen lainkäytön asema ja saatavuus suomalaisten yritysten riidanratkaisussa

Jäsenetuhinta 79,00 € (+alv 10 %, 7,90 €)
Hinta 89,00 € (+alv 10 %, 8,90 €)

Kuvaus

Yritysten riidanratkaisu tapahtuu nykyään usein välimiesmenettelyssä tai muutoin yksityisesti. Riidanratkaisupaikan valintaan vaikuttavat muun muassa yritysten oma toimintatapa sekä riidanratkaisun saatavuuteen liittyvät seikat.

Kirjassa selvitetään yleisten tuomioistuinten tarjoaman siviilioikeudellisen lainkäytön asemaa ja saatavuutta suomalaisten yritysten riidanratkaisussa. Tutkimuksen lähtökohta on yritysmaailman näkökulma siitä, miten lainsäädännössä määritellyt muodolliset mahdollisuudet saada oikeutta tosiasiallisesti toimivat.

Kirjassa analysoidaan, minkä vuoksi tuomioistuimet eivät ole houkutteleva riidanratkaisupaikka yrityksille. Lisäksi tavoitteena on esittää kehitysehdotuksia yritysten lainkäytön saatavuuden lisäämiseksi.

Teosta varten toteutetun tutkimuksen otokseen kuului 250 suurinta suomalaista yritystä.

Kirja antaa lukijalleen tietoa yritysten riidanratkaisusta ja yritysten riidanratkaisuun liittyvistä käsityksistä. Kirja selventää, mitkä seikat vaikuttavat yritysten riidanratkaisumekanismin valintaan ja mitkä tuomioistuimista ja prosessista lähtöisin olevat seikat vaikuttavat lainkäytön saatavuuteen.

Teos tarjoaa yrityksille tietoa riidanratkaisuvaihtoehdoista sekä siitä, miten muut yritykset ratkaisevat riitansa ja miten niissä suhtaudutaan riidanratkaisuun. Tulosten avulla yritysten lainkäyttöön liittyviä tarpeita on mahdollista ottaa paremmin huomioon tuomioistuimissa ja lainvalmistelussa sekä parantaa yritysten lainkäytön saatavuutta tulevaisuudessa.

Lisätiedot:
kustannus(at)helsinki.chamber.fi

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Anna-Liisa Autio
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522462596
Sidosasu kovakantinen
Painovuosi 2014
Painos 1.
Sivumäärä 382

Kirjoittajat

Anna-Liisa Autio

OTK, VT hovioikeudenviskaali (vv.)
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv