Lapsen tapaamisoikeus

Elina Peuralahti

Lapsen tapaamisoikeus

Yleisimmät tapaamisoikeuteen liittyvät ongelmat ja ratkaisuehdotukset

Hinta 30,00 € (+alv 10 %, 3,00 €)

Kuvaus

Lapsen tapaamisoikeuden tarkoituksena on turvata lapselle oikeus pitää yhteyttä ja tavata vanhempaansa, jonka luona lapsi ei asu. Tapaamisoikeuden toteuttamisesta syntyy vanhempien välille usein kiistaa, sillä lainsäädännössä ei määritellä tapaamisoikeuden sisältöä tai laajuutta yksiselitteisesti eikä tapaamisoikeussopimukselle ole olemassa perusmallia tai ohjetta, jonka pohjalta sopimus olisi helppo laatia mahdollisimman yksiselitteiseksi.

Lapsen tapaamisoikeus -kirjassa nostetaan esille yleisimpiä tapaamisoikeuteen liittyviä ongelmia ja annetaan niihin ratkaisuehdotuksia. Teoksessa käydään läpi seikkoja, jotka tapaamisoikeutta sovittaessa tai vahvistettaessa tulee ottaa huomioon, sekä tarjotaan käyttöön välineitä, joilla tapaamisoikeuteen liittyviä ongelmia voidaan jo ennen niiden syntymistä pyrkiä välttämään. Esimerkiksi yksiselitteisillä tapaamisoikeussopimukseen liitetyillä ehdoilla voidaan ratkaista monet tulkinnanvaraisuudet. Lainsäädännössä, oikeuskäytännössä sekä oikeuskirjallisuudessa esitettyjen vaihtoehtojen ja kantojen käsittelyn lisäksi konkreettista näkökulmaa aiheeseen tuovat asiantuntijoiden haastattelut.

Kirjan on kirjoittanut OTK, varatuomari Elina Peuralahti. Hän on toiminut yleisenä edunvalvojana sekä holhoustoimen henkikirjoittajana ja työskennellyt asianajotoimistossa.

Lisätiedot:
kustannus(at)helsinki.chamber.fi

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Elina Peuralahti
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522461681
Sidosasu A5, sidottu
Painovuosi 2012
Painos 1.
Sivumäärä 160
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv