Lupa linkittää – toisen aineiston hyödyntämisen tekijänoikeudelliset rajat

Taina Pihlajarinne

Lupa linkittää – toisen aineiston hyödyntämisen tekijänoikeudelliset rajat

Milloin toisen aineistoon on lupa linkittää?

Hinta 20,00 € (+alv 10 %, 2,00 €)

Kuvaus

Milloin toisen aineistoon on lupa linkittää?

Internetissä tapahtuvan linkittämisen oikeudellinen sallittavuus on jo pitkään ollut epäselvää. Linkittäminen on kuitenkin erittäin yleistä ja aihe on monille toimijoille taloudellisesti merkittävä, joten asiasta on käyty kiivasta keskustelua mm. journalistien keskuudessa.

Linkittäminen perustuu siihen internetin tekniseen ja viestinnälliseen lähtökohtaan, että erilaiset verkkoaineistot ovat riippuvaisia toisistaan. Linkittämisen motiivit kuitenkin vaihtelevat osoitteen ilmoitustarkoituksessa tapahtuvasta etusivulinkittämisestä aina sisältöpalveluihin, jotka perustuvat linkkien järjestelmälliseen kaupalliseen hyväksikäyttöön. Linkittämisellä on vahva kytkös paitsi oikeudenhaltijan taloudellisiin intresseihin, myös internetviestintään. Näin ollen kyse on sananvapauteen ja tietojen vapaaseen liikkuvuuteen nivoutuvasta ilmiöstä.

Kirjassa tarkastellaan tekijänoikeutta ja internetissä tapahtuvaa linkittämistä. Näkökulmana on ennen kaikkea toisen omistaman aineiston kaupallinen hyväksikäyttö, kuten erilaiset hakukone- ja aggregointipalvelut, tekijänoikeuden ja sen lähioikeuksien kannalta.

Taina Pihlajarinne (dosentti, OTT, VT) työskentelee Helsingin yliopistossa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja ja artikkeleita immateriaali- ja kauppaoikeuden sekä viestintä- ja informaatio-oikeuden alalta.

Lisätiedot:
kustannus(at)helsinki.chamber.fi

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Taina Pihlajarinne
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522461445
Sidosasu A5
Painovuosi 2012
Painos 1.
Sivumäärä 347
Kirjastoluokka 33.34

Kirjoittajat

Taina Pihlajarinne

OTT, VT
Helsingin yliopisto
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv