Oppilaan oikeudet opetustoimessa

Suvianna Hakalehto-Wainio

Oppilaan oikeudet opetustoimessa

Ensimmäinen kattava teos oppilaan oikeudellisesta asemasta opetustoimessa

Jäsenetuhinta 52,00 € (+alv 10 %, 5,20 €)
Hinta 65,00 € (+alv 10 %, 6,50 €)

Kuvaus

Ensimmäinen kattava teos oppilaan oikeudellisesta asemasta opetustoimessa.

Kirjassa tarkastellaan oppilaan ja samalla myös opettajan ja oppilaan huoltajan oikeuksiin ja velvollisuuksiin vaikuttavaa lainsäädäntöä. Opetustoimen lainsäädännön lisäksi tarkastelukulmassa on erityisesti otettu huomioon perus- ja ihmisoikeuksien sekä lapsen oikeuksien yleissopimuksen toteutuminen. Käsittelyssä ovat myös useat opetustoimessa vakiintuneet käytännöt ja niiden lainmukaisuus.

Oppilaalla on oikeus suorittaa oppivelvollisuutensa asianmukaisissa olosuhtessa. Opetustoimessa työskentelevien on tärkeä olla selvillä oppilaan oikeuksista, sillä he ovat velvollisia huolehtimaan oikeuksien toteuttamisesta käytännön tasolla. Oppilaan huoltajan taas tulisi tietää, mitä oikeuksia ja velvollisuuksia hänen huollettavallaan sekä hänellä itsellään on suhteessa opetustoimeen.

Teoksessa otetaan kantaa muun muassa koulukiusaamiseen, työrauhaan, oppimisen tukijärjestelmiin, arviointiin, kurinpitoon sekä oppilashuoltoon ja siihen, miten ne on järjestettävä, jotta koulua käyvien lasten oikeudet toteutuvat. Teos sisältää luvun myös oppilaiden oikeusturvasta. Tarkoituksena on muodostaa opetustoimen keskeisiä periaatteita, joita opetustoimen oikeudellisia kysymyksiä ratkaistaessa on noudatettava. Teoksessa esitetty soveltuu peruskoulun lisäksi monin osin myös esiopetukseen ja toisen asteen koulutukseen. Kirjassa otetaan myös kantaa oppilaan oikeuksien sääntelyn epäkohtiin ja tehdään huomioita lainsäädännön ja käytäntöjen kehittämiseksi.

Lisätiedot:
kustannus(at)helsinki.chamber.fi

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Suvianna Hakalehto-Wainio
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522461346
Sidosasu A5, sidottu, mustavalkoinen
Painovuosi 2012
Painos 1.
Sivumäärä 377

Kirjoittajat

Suvianna Hakalehto

Lapsioikeuden apulaisprofessori
Itä-Suomen yliopisto
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv