Organisaatiodramaturgialla toimiva työyhteisö

Sari Kuusela

Organisaatiodramaturgialla toimiva työyhteisö

Organisaatiodramaturgiassa tarkastellaan työyhteisöjen näyttämöitä dramaturgin silmin, vuorovaikutuksen, johtamisen ja yhteistyön näkökulmasta.

Se antaa keinoja tunnistaa millaisista esityksistä on kyse, miten niiden käsikirjoitus rakentuu, ketkä niitä ohjaavat ja miten kukin valikoituu rooliinsa. Samalla ollaan muutosjohtamisen ytimessä, eli niissä keinoissa, joilla ihmiset saadaan mukaan uudistumaan ja tekemään yhdessä parhaansa yhteisten tavoitteiden eteen. 

Huomasitko jo aiheeseen liittyvän blogipostauksen? Klikkaa lukemaan lisää aiheesta tästä. Tai kuuntele podcast tästä.

Jäsenetuhinta 49,00 € (+alv 10 %, 4,90 €)
Hinta 65,00 € (+alv 10 %, 6,50 €)

Kuvaus

Organisaatiodramaturgiassa tarkastellaan työyhteisöjen näyttämöitä dramaturgin silmin, vuorovaikutuksen, johtamisen ja yhteistyön näkökulmasta. Se antaa keinoja tunnistaa millaisista esityksistä on kyse, miten niiden käsikirjoitus rakentuu, ketkä niitä ohjaavat ja miten kukin valikoituu rooliinsa. Samalla ollaan muutosjohtamisen ytimessä, niissä keinoissa, joilla ihmiset saadaan mukaan uudistumaan ja tekemään yhdessä parhaansa yhteisten tavoitteiden eteen.

Organisaatiodramaturgia pureutuu organisaatioelämän ytimeen, niihin tekijöihin, jotka saavat työyhteisön kukoistamaan tai lakastumaan. Ilman hyvää keskinäistä vuorovaikutusta, oivallista käsikirjoitusta, taitavaa ohjaamista ja vakuuttavaa yhteistä esitystä ei synny tulosta ja kokemus onnistumisestakin jää vaillinaiseksi.

Organisaatiodramaturgia yhdistää draaman ja dramaturgian opit sosiaalipsykologiaan ja johtamisen ja työyhteisöjen maailmaan. Se innostaa tilannetietoiseksi ja monipuoliseksi osaajaksi, joka pystyy toimimaan aiempaa tarkoituksenmukaisemmin eri tilanteissa ja monenlaisten ihmisten kanssa. Vaikka elämä kokonaisuudessaan ei ole pelkkää teatteria, organisaatioelämä on sitä mitä suurimmassa määrin.

Organisaatiodramaturgialla toimiva työyhteisö -kirja antaa keinoja tunnistaa työyhteisön käsikirjoituksia ja tehdä niistä yhdessä parempia esityksiä. Syvennyt tarinoiden, puhetavan ja esittämisen maailmaan ja opit roolien rakentamisesta. Saat näkökulmia siihen, miten toimia johtajan ja esimiehen roolissa ja millaiset lainalaisuudet organisaatioelämän johtamisessa vallitsevat. Löydät malleja työyhteisön kulttuurin ja käsikirjoituksen uudistamiseen ja muutosten toteuttamiseen. Opit siis tarkastelemaan työyhteisöjen näyttämöitä dramaturgin silmin ja muuttamaan yhteistä käsikirjoitusta ja vuorovaikutusta entistä toimivammaksi ja tuloksellisemmaksi.

Voit myös kuunnella toisesta podcast-haastattelusta, mitä organisaatiodramaturgia on, mitä hyötyä siitä on ja miten sen avulla tarkastellaan työyhteisön rakenteita ja ihmisiä.

Kuuntele Chambercastin podcast-haastatteluista, kun kirjailija Sari Kuusela kertoo, miten organisaatiodramaturgiaa käsittelevässä jaksossa pureudutaan erilaisiin rooleihin työyhteisössä.

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Sari Kuusela
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522464910
Sidosasu nidottu
Painovuosi 2018
Painos 1.
Sivumäärä 176
Kirjastoluokka 69.11

Kirjoittajat

Sari Kuusela

toiminnanjohtaja, yhteiskuntatieteiden tohtori, tietokirjailija
Vakuutustiedon kehittämissäätiö
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv