Osakeyhtiön voitonjaon verotus

Tomi Viitala

Selkeä ja käytännöllinen esitys osakeyhtiön eri voitonjakomuotojen verotuksesta.

Kirjassa käsitellään mm. osingon, palkan, vuokra- ja lainajärjestelyjen, pääomanpalautusten ja osakeluovutusten verokohtelua ja arvioidaan osakeyhtiömuotoisen yritystoiminnan verotuksellista edullisuutta muihin yritysmuotoihin verrattuna.

Osakeyhtiö on yleisin yritystoiminnan harjoittamisen muoto. Osakeyhtiötä ja sen omistajaa verotetaan erillisinä verovelvollisina, mikä tuo voitonjaon verosuunnitteluun sekä haasteita että mahdollisuuksia. Tämä teos onkin tarkoitettu käytännön verosuunnittelun avuksi.

Osakeyhtiön voitonjaon verotus on selkeä esitys listaamattoman osakeyhtiön eri voitonjakomuotojen verokohtelusta ja edullisuudesta yhtiön omistajien näkökulmasta. Kirjassa käsitellään mm. osingon, palkan, vuokra- ja lainajärjestelyjen, pääomanpalautusten ja osakeluovutusten verokohtelua ja arvioidaan osakeyhtiömuotoisen yritystoiminnan verotuksellista edullisuutta muihin yritysmuotoihin verrattuna. Teoksessa käsitellään myös osinkoverotuksen erityistilanteita, kuten väliosinkoa, suosivaa osingonjakoa ja osingonjakopäätöksen peruuttamista, sekä työpanokseen perustuvan osingon verotusta. Kansainväliset tilanteet, kuten voitonjako ulkomaiselle osakkaalle ja osingot ulkomaiselta osakeyhtiöltä, käsitellään omina lukuinaan.

Osakkeenomistajaa tarkastellaan kirjassa ensisijaisesti yksityishenkilön näkökulmasta, mutta teoksessa on huomioitu myös tilanne, jossa yksityishenkilö omistaa listaamattoman osakeyhtiön osakkeet oman holdingyhtiönsä kautta tai harjoittaa sijoitustoimintaa yhtiönsä kautta. 

Kirjassa on huomioitu kesään 2018 mennessä voimaan tulleet veromuutokset, verohallinnon ohjeet sekä keskeiset oikeustapaukset. Asioita käsitellään monipuolisesti lukuisten esimerkkien avulla. 

Lisätiedot:kustannus(at)helsinki.chamber.fi

ISBN9789522464842
Kirjastoluokka33.25
KustantajaKauppakamari
Painos2., uudistettu
Painovuosi2018
SaatavuusSaatavilla
Sivumäärä187
Tuotteen tiedotsid
KirjoittajatTomi Viitala
Tomi Viitala
Tomi Viitala
Johtava veroasiantuntijaKeskuskauppakamari ry

Osakeyhtiön voitonjaon verotus

Tomi Viitala

Osakeyhtiön voitonjaon verotus
Jäsenetuhinta
33,00 €
(+alv 10 %, 3,30 €)
Hinta
44,00 €
(+alv 10 %, 4,40 €)

Muut etuhintaan oikeuttavat tahot