Osatyökykyinen työntekijä - Vastauksia käytännön kysymyksiin

Jaana Paanetoja, Tarja Kröger, Pirjo Östman

Osatyökykyinen työntekijä - Vastauksia käytännön kysymyksiin

Milloin voi olla osan ajasta työssä ja osan ajasta sairaana? Miten työkyvyttömyys voi vaikuttaa vuosiloman pitämiseen? Mikä on 30-60-90-sääntö? Osatyökykyinen työntekijä -kirjasta löytyy vastaus työelämässä esille tuleviin, muun muassa sairausloma-asioihin ja osatyökykyisen työntekijän työsuhteeseen liittyviin kysymyksiin.

Jäsenetuhinta 49,00 € (+alv 10 %, 4,90 €)
Hinta 59,00 € (+alv 10 %, 5,90 €)

Kuvaus

Kirjassa käsitellään työsuhteessa esille tulevia terveydentilaa, sairautta ja työkykyä koskevia asioita työsuhteen elinkaaren mukaan: työpaikkailmoittelusta työsuhteen päättymiseen. Teoksessa tarkastellaan mm. mahdollisuutta selvittää työkykyä työhaastattelussa, oikeutta sairausajan palkkaan ja työnantajan velvoitteita osan työkyvystään menettänyttä työntekijää kohtaan, esimerkiksi onko ulkomailla kirjoitettu lääkärintodistus käännettävä suomeksi, onko työnantajalla velvollisuus maksaa sairausajan palkkaa, jos on syytä epäillä, että sairaus on itseaiheutettu ja minkälaisiin työn mukautuksiin työnantajan on ryhdyttävä työntekijän osatyökyvyttömyyden perusteella.

Kirjassa selvitetään myös yksityisyyden suojaa, kuten työnantajan oikeutta käsitellä työntekijän terveystietoja, työterveyshuollon yhteistyötä työnantajan kanssa, työntekijöiden yhdenvertaista kohtelua sekä sairautta irtisanomisperusteena.

Teos on tarkoitettu kaikille työsuhdeasioiden kanssa työskenteleville, kuten esimiehille, henkilöstöhallinnolle ja luottamusmiehille, sekä työterveyslääkäreille, työkykyohjaajille ja työsuojeluvaltuutetuille. Lisäksi teos on oiva apuväline kaikille osatyökykyisten työllistymisen edistämisen parissa työskenteleville.

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Jaana Paanetoja, Tarja Kröger, Pirjo Östman
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522464088
Painovuosi 2016
Painos 1.
Sivumäärä 174
Kirjastoluokka 33.44

Kirjoittajat

Jaana Paanetoja

OTT, dosentti (Itä-Suomen yliopisto ja Lapin yliopisto)
Itä-Suomen yliopisto ja Lapin yliopisto
Katso tiedot

Pirjo Östman

Työterveyshuollon erikoislääkäri
Terveystalo Kamppi
Katso tiedot

Tarja Kröger

Hallitusneuvos
Työ- ja elinkeinoministeriö
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv