Sopimaton menettely elinkeinotoiminnassa verkkotalouden aikana

Rainer Oesch, Hannes Kankaanpää (toim.)

Sopimaton menettely elinkeinotoiminnassa verkkotalouden aikana

Monipuolisen artikkelikokoelma tärkeältä alueelta, sopimaton menettely elinkeinotoiminnassa

Jäsenetuhinta 55,00 € (+alv 10 %, 5,50 €)
Hinta 69,00 € (+alv 10 %, 6,90 €)

Kuvaus

Teos sisältää monipuolisen artikkelikokoelman tärkeältä alueelta, joka on jäänyt vähälle huomiolle ja jota ennen kutsuttiin nimellä vilpillinen kilpailu, nykyisin sopimaton menettely elinkeinotoiminnassa. Teoksessa käsitellään myös alueen suhdetta immateriaalisiin yksinoikeuksiin, teollis- ja tekijänoikeuksiin. Kummankin alan rajapintoja koskeva sääntely ja sen sovellutukset ovat nyt erityisen ajankohtaisia ja merkityksellisiä.

Sopimatonta menettelyä koskevan sääntelyn ja yksinoikeuksien (tavaramerkki, tekijänoikeus jne.) välistä suhdetta on jouduttu pohtimaan ja ratkaisemaan monessa käytännön tapauksessa. Tietoverkkojen kautta tapahtuvassa markkinoinnissa ja mutkikkaissa yhteistoimintasuhteissa harhaanjohtavuuskysymykset samoin kuin yritys- ja liikesalaisuudet ovat olleet monien tuomioistuinratkaisuiden ja arviointien kohteina. Myös suojan toteuttamisen ongelmat ovat olleet esillä.

Teoksessa käsitellään useita kansallisten yleisten tuomioistuinten sekä EU-tuomioistuimen tapauksia mm. netti- ja muusta markkinoinnista, hyvästä liiketavasta ja tunnusmerkkioikeuksista sekä liikesalaisuuksista avoimessa innovaatioympäristössä. Myös itsesääntelyelinten (liiketapalautakunta jne.) lausuntotapaukset ovat esillä. Teoksessa on nykyisen oikeustilan esittelyn lisäksi myös kriittistä pohdintaa sääntelyn kehittämiseksi.

Teos koostuu akateemisten kirjoittajien kuten Helsingin yliopiston kauppaoikeuden opettajien sekä projektin opiskelijoina olleiden ja nykyisin alalla toimivien nuorten lakimiesten artikkeleista.

Lisätiedot:
kustannus(at)helsinki.chamber.fi

Saatavuus Saatavilla VAIN MYYMÄLÄSTÄ, tervetuloa Kalevankadulle!
Kirjoittaja(t) Rainer Oesch, Hannes Kankaanpää (toim.)
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522461728
Painovuosi 2012
Painos 1.
Sivumäärä 251
Kirjastoluokka 33.36

Kirjoittajat

Hannes Kankaanpää

Lakimies
Teknologian tutkimuskeskus VTT
Katso tiedot

Rainer Oesch

Professori
Helsingin yliopisto Oikeustieteellinen tiedekunta
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv