Sukset ristissä – omistajien, hallituksen ja johdon yhteistyö

Vesa Ristikangas, Lari Junkkari

Sukset ristissä – omistajien, hallituksen ja johdon yhteistyö

Yritysjohdon kriisien ennakointi, analysointi ja keinot tilanteiden ratkaisemiseen

Hinta 10,00 € (+alv 10 %, 1,00 €)

Kuvaus

Näkemysero yrityksen ylimmässä johdossa vaurioittaa yrityksen toimintaa ja ulkopuolelle vuotanut tieto erimielisyyksistä heijastuu rahoitusmarkkinoilla. Yritysten johdossa onkin totuttu siivoamaan erimielisyydet ja erimieliset sivuun kovalla kädellä. Johtajasopimuksissa tähän on varauduttu rutiininomaisesti.

Suoraviivaiset toimet strategisen johdon rivien suoristamiseksi voivat tuntua turvallisilta, mutta eivät ole ilmaisia. Suurimmat menetykset saattavat syntyä siitä, että kirurginen operaatio kohdistuu oireeseen eikä ongelman syyhyn. Luovat ratkaisut jäävät tutkimatta.

Kirja Sukset ristissä – omistajien, hallituksen ja johdon yhteistyö osoittaa sekä teorian että käytännön esimerkkien avulla, miten yritysjohdon kriisit noudattavat inhimillisen toiminnan lainalaisuuksia huolimatta suurista taloudellisista panoksista, ehdottomasta luottamuksellisuudesta ja hyvästä osaamisesta. Osa kriiseistä saa voimansa henkilöiden välisestä kitkasta, huonosta kommunikoinnista ja luovien ratkaisujen puutteesta.

Myös johdon sisäisiä kitkoja voidaan ennakoida ja analysoida keinoilla, jotka ovat kaikkien strategisessa kolmiossa olevien etujen mukaisia. Teoksessa kerrotaan, kuinka sisäinen sovittelu voi auttaa yrityksen johtoa jo kriisiytyneessä tilanteessa ja miten se voidaan käytännössä järjestää.

Kommentteja kirjasta:

”Kirja kannustaa suhtautumaan konflikteihin positiivisena voimana. Sen avulla voimme muuttaa vanhaa ja tarttua uuteen. – – Suosittelen kirjaa jokaiselle hallitustyössä toimivalle sekä alan oppimateriaaliksi."

Päivi Härkönen, hallituksen jäsen, partneri, Fakta-lehti

”Tärkeä puheenvuoro. Suosittelen kirjaa erityisesti kaikille niille tahoille, joissa kasvolliset omistajat pyrkivät löytämään yhteisen päämäärän ja tahtotilan. Kirjan avulla voi välttää mahdolliset sudenkuopat ja ehkäistä ristiriitatilanteita jo ennalta.”

Matti Vanhanen, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja

Lisätiedot:
kustannus(at)helsinki.chamber.fi

Saatavuus Saatavilla painettuna VAIN MYYMÄLÄSTÄ, tervetuloa Kalevankadulle!
Kirjoittaja(t) Vesa Ristikangas, Lari Junkkari
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522460936
Sidosasu A5, sidottu
Painovuosi 2011
Painos 1.
Sivumäärä 218

Kirjoittajat

Vesa Ristikangas

Johdon valmentaja
BoMentis Oy
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv