Tulos ja moraali – eettinen tie menestykseen

Jaana Woiceshyn

Tulos ja moraali – eettinen tie menestykseen

Kuinka yritys ja jokainen työntekijä voi yhdistää tuloksenteon ja moraalin

Jäsenetuhinta 49,00 € (+alv 10 %, 4,90 €)
Hinta 59,00 € (+alv 10 %, 5,90 €)

Kuvaus

Ajattelevan johtajan kirja.

Yritysten ahneudesta ja moraalista tai sen puutteesta keskustellaan paljon. Tämän päivän johtajan perusongelma on tuloksellisuuden ja moraalin yhteensovittaminen. Voiton tekeminen epäeettisin keinoin on kestämätöntä ja johtaa median aikakaudella yrityksen maineen menetykseen. Toisaalta moraalisuus rahan menettämisen kustannuksella johtaa sekin väistämättä epäonnistumiseen.

Perinteisen käsityksen mukaan tulos ja moraali eivät ole yhdistettävissä. Jaana Woiceshyn osoittaa kirjassaan, että tämä käsitys on virheellinen. Hän kuvaa, miten rationaalinen egoismi tarjoaa liike-elämälle tien voittojen eettiseen maksimointiin.

Tulos ja moraali -kirjassa esitetään lukuisien esimerkkien ja argumentaation avulla, kuinka periaatteet kuten rationaalisuus, tuottavuus, rehellisyys ja oikeudenmukaisuus ovat yhdistettävissä yrityksen ja yhteiskunnan etuun.

Jaana Woiceshyn on väitellyt tohtoriksi arvostetusta Whartonin bisneskoulusta Yhdysvalloissa. Hän on opettanut MBA- ja eMBA ohjelmissa ja kouluttanut yrityksiä jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan liike-elämän ajankohtaisista teemoista. Tällä hetkellä hän työskentelee Calgaryn yliopistossa.

 

Lukijat kommentoivat:

”Aikana, jolloin ahneuden tuomitsemisesta on tullut yhteiskunnallisen keskustelun mantra, on virkistävää lukea älykäs analyysi voitontavoittelun ja moraalin suhteesta. Jaana Woiceshyn tarjoaa lukuisine esimerkkeineen lukijalleen sillan moraalifilosofiasta käytännön liikkeenjohtoon. Hänen kirjansa tulisi olla pakollista luettavaa kaikille, jotka haluavat osallistua keskusteluun yritysten yhteiskuntavastuusta.”
– Björn Wahlroos

”Valaiseviin esimerkkeihin nojaten Jaana Woiceshyn opastaa lukijaa, miten tehdä oikeita päätöksiä moraalisesti ristiriitaisissa tilanteissa. Päätöksentekijän tehtävä on ulkoisista paineista huolimatta luoda mahdollisimman paljon lisäarvoa, eli rikastuttaa maailmaa kykyjensä mukaisesti. Kirja opettaa meille ansiokkaasti käytännön plussummapeliä.
- Vuorineuvos Gustav von Hertzen

”BB&T kasvatti varojaan 4,5 miljardista 152 miljardiin dollariin toimitusjohtaja- ja hallituksen puheenjohtajakaudellani ja selviytyi viimeaikaisesta finanssikriisistä yhtenä Amerikan vahvimmista rahoituslaitoksista. Tämän menestyksen perusta ovat kiistämättä ne periaatteet, jotka Jaana Woiceshyn hahmottelee Tulos ja moraali-kirjassaan.”
– John Allison, eläkkeelle siirtynyt BB&T:n hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, Cato-instituutin johtaja

Lisätiedot:
kustannus(at)helsinki.chamber.fi

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Jaana Woiceshyn
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522462169
Painovuosi 2013
Painos 1.
Sivumäärä 224
Kirjastoluokka 69.11

Kirjoittajat

Jaana Woiceshyn

Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv