Vapaakaupan vartija

Karl-Erik Michelsen

Vapaakaupan vartija

Värikäs kuvaus vapaakaupan ja kauppakamarin historiasta maailman myllerrysten keskellä sadan vuoden ajalta. Kirjan on kirjoittanut filosofian tohtori Karl-Erik Michelsen, joka on valittu mm. Vuoden Professoriksi 2018 Professoriliiton toimesta.

Jäsenetuhinta 34,00 € (+alv 10 %, 3,40 €)
Hinta 45,00 € (+alv 10 %, 4,50 €)

Kuvaus

Vapaakauppa oli yksi keskeinen selittäjä sotaa edeltävien vuosikymmenien kehitykseen ja vaurastumiseen Suomessa. Sota sekoitti täydellisesti tämän kehityksen. Sahatavaran vienti länteen loppui, mikä puolestaan merkitsi länsimaisten tuotteiden tuonnin pysähtymistä. Itämeri, joka oli tarjonnut suomalaisille yhteyden Eurooppaan, muuttui sotatantereeksi, jota hallitsivat vihollisten sotalaivat ja sukellusveneet. 

Maailmansotaa oli käyty kesän 1917 lopulla jo kolme vuotta. Sekasorron keskellä pieni ryhmä liike-elämän ja älymystön edustajia kehitteli aloitetta kauppakamarin perustamisesta Suomeen. Ajatus tuntui lähes mielikuvitukselliselta, sillä Suomessa tuskin oli edellytyksiä vapaalle ja säännöstelemättömälle kaupalle.

Toisen maailmansodan sotakorvaukset pysäyttivät viimeisenkin mahdollisuuden vapaakauppaan Suomessa. Metsäteollisuus yritti avata mahdollisimman nopeasti markkinoita länteen, mutta tuotannon käynnistäminen viipyi. Tehtaiden uudistusinvestoinnit olivat jääneet kymmenen vuotta ajasta jälkeen, minkä lisäksi työvoimaa ja raaka-aineita oli vaikea saada. 

Värikäs kuvaus vapaakaupan ja kauppakamarin historiasta maailman myllerrysten keskellä sadan vuoden ajalta. Kirjan on kirjoittanut filosofian tohtori Karl-Erik Michelsen.

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Karl-Erik Michelsen
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522464781
Painovuosi 2017
Painos 1.
Sivumäärä 341
Kirjastoluokka 36.6

Kirjoittajat

Karl-Erik Michelsen

Professori
Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT)
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv