Valmentava mentorointi – Opas tehokkaaseen vuorovaikutukseen

Vesa Ristikangas, Marjo-Riitta Ristikangas, Marjut Alatalo

Kirja on käytännönläheinen opas mentorille ja mentoroitavalle, jotka haluavat soveltaa valmentavaa ajattelu- ja toimintatapaa kahdenvälisessä yhteistyösuhteessa. Teoksen käytännön esimerkkien ja vinkkien avulla on mahdollista rakentaa molempia osapuolia hyödyttävä luottamuksellinen yhteistyösuhde, jossa molemmat oppivat toinen toisiltaan. Valmentavan mentoroinnin työkaluista myös jokainen esihenkilö ja johtaja pystyy ammentamaan paljon uusia näkökulmia ja työkaluja oman johtamisensa vahvistamiseksi. Uudistettu teos on edeltäjäänsä laajempi ja vastaa entistä paremmin vuorovaikutussuhteiden kehittämistä koskeviin kysymyksiin. Teoksen oppeja hyödyntämällä keskustelujen laatu paranee.

Kuuntele podcast aiheesta Valmentava Mentorointi 2.0, Vesa ja Marjo-Riitta Ristikangas ja Marjut Alatalo 

Kuuntele podcast aiheesta Valmentava mentorointi ja aidon yhteistyön mahdollisuus.

Kirja on tehty oppaaksi mentorille ja mentoroitavalle, jotka haluavat molemminpuolista hyötyä yhteistyöstään sekä rakentaa luottamuksellista suhdetta. Kirjan tausta-ajatuksena on valmentavan mentoroinnin käytännöt, joissa mentori ei ole enää pelkästään tiedon ja kokemuksen jakaja, vaan luottamuksellisen yhteistyön rakentaja. Valmentava mentorointi perustuu arvostavaan, osallistavaan ja tavoitteelliseen vuorovaikutukseen, jossa yhteisen reflektion avulla kehitetään yksilöllisiä ajattelu- ja tunnetaitoja.

Teoksessa on esitelty laajasti erilaisia mentorointisuhteeseen sopivia työkaluja, jotka mahdollistavat yksilöllisten mielentaitojen kehittymisen ja tukevat yhteistyön rakentumista. Siksi tämä kirja toimii oppaana myös coacheille ja johtotehtävissä toimiville. Kirjassa esitettyjen työkalujen avulla lukija saa käytännönläheisiä vinkkejä asettaa tavoitteita, innostua itsensä ja toisten kehittämisestä sekä saada aikaan tavoiteltuja muutoksia. Kirjassa myös pureudutaan siihen, mitä keinoja on käytettävissä toisen ajattelun herättämiseen ja haastamiseen. Lisäksi kirjassa on käsitelty mentorin erilaisia rooleja, joiden tunteminen auttaa mentoria rikastamaan omaa toimintaansa ja tekemään siitä entistä vaikuttavampaa.  

Kirja on uudistettu painos aikaisemmin ilmestyneestä samannimisestä teoksesta. Kirjaa on päivitetty saatujen palautteiden ja keskustelujen pohjalta. Kirjassa huomioidaan entistä laajemmin vuorovaikutussuhteiden syvällisempi kehittäminen ja tarjotaan lukijalle lukuisia työkaluja sovellettavaksi mentorointikeskustelujen lisäksi myös yleisemmin johtamiseen. Valmentavan mentoroinnin työkaluista jokainen esihenkilö ja johtaja pystyy ammentamaan paljon tuoreita näkökulmia omaan toimintaansa.

Teos sopii kaikille, jotka harkitsevat mentoriksi tai mentoroitavaksi ryhtymistä ja jotka haluavat oppia soveltamaan valmentavaa otetta kahdenvälisissä keskusteluissa. Käytännössä valmentavan mentoroinnin ajattelumallit ja työkalut sopivat lähes sellaisenaan käytettäväksi johtajille ja esihenkilöille. Vastaavasti mentoroitaville suunnatut ajatukset ja työkalut kääntyvät sovellettavaksi johdettaville.

ISBN9789522466723
Kirjastoluokka69.11
KustantajaKauppakamari
Painos2., uud.
Painovuosi2020
SaatavuusSaatavilla
Sivumäärä309
Vesa Ristikangas
Vesa Ristikangas
Executive CoachBoMentis Oy
Marjo-Riitta Ristikangas
Marjo-Riitta Ristikangas
Toimitusjohtaja, johdon valmentajaBoMentis Oy
Marjut Alatalo
Executive coachBoMentis Oy

Valmentava mentorointi – Opas tehokkaaseen vuorovaikutukseen

Vesa Ristikangas, Marjo-Riitta Ristikangas, Marjut Alatalo

Valmentava mentorointi – Opas tehokkaaseen vuorovaikutukseen
Jäsenetuhinta
44,00 €
(+alv 10 %, 4,40 €)
Hinta
59,00 €
(+alv 10 %, 5,90 €)

Muut etuhintaan oikeuttavat tahot