Asuntoluotto – osapuolten oikeusasema ja sopimuksen riskit

Marja-Leena Niemi

Asuntoluotto – osapuolten oikeusasema ja sopimuksen riskit

Asuntoluotto – kotitalouksien suurin ja pitkäkestoisin velkasopimus

Hinta 30,00 € (+alv 10 %, 3,00 €)

Kuvaus

Asuntoluotto - kotitalouksien suurin ja pitkäkestoisin velkasopimus.

Asuntoluottosopimukset ovat monimutkaistuneet juridisesti ja informatiivisesti, ja sopimusasetelmassa on mukana velallisen ja velkojan lisäksi muun muassa vakuuksien antajia ja vakuutusten myöntäjiä. Asuntoluottosopimuksen ymmärtämiseksi osapuolten tulisi olla tietoisia siitä, mitä oikeuksia, velvollisuuksia ja riskejä sopimukseen sisältyy.

Asuntoluotto-kirjassa tarkastellaan asuntoluottosopimuksen koko elinkaaren juridiikkaa luoton markkinoinnista sopimuksen solmimiseen ja muuttamiseen, vakuuksien panttaamiseen ja luoton perintään sekä mahdolliseen ulosmittaukseen ja myyntiin asti.

Kirjassa tarkastellaan myös asuntoluoton osapuolten oikeusasemia ja niihin kuuluvia oikeuksia ja velvollisuuksia sekä sitä, miten oikeusasemat muuttuvat asuntoluottoprosessin aikana ja mitä vaikutuksia oikeusaseman muuttumisella on. Luottosuhteeseen liittyviä vastuita arvioidaan sekä luotonantajan että luotonottajan näkökulmasta.

Asuntoluotto on aina jossakin määrin myös riskisopimus. Kirjassa käsitellään luotonantajan ja luotonsaajan asuntoluottoon liittyvät riskit, joihin voidaan valinnoin vaikuttaa, sekä riskit, joihin voidaan pyrkiä varautumaan. Yksittäisen oikeussuhteen tason lisäksi tarkastellaan rahoitusmarkkinoihin liittyvien kansainvälisten talouden tekijöiden vaikutuksia asuntoluottoon.

OTM Marja-Leena Niemi on kaupallisen pohjakoulutuksen omaava kokenut pankkiammattilainen. Hän on toiminut useita vuosia näköalapaikalla henkilöasiakkaiden luototuksesta vastaavana johtajana. Tästä syystä kirjassa on oikeustieteellisen tutkimusotteen lisäksi käytännön näkökulma.

Lisätiedot:
kustannus(at)helsinki.chamber.fi

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Marja-Leena Niemi
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522462213
Sidosasu A5, sidottu, mustavalkoinen
Painovuosi 2013
Painos 1.
Sivumäärä 439
Kirjastoluokka 33.3

Kirjoittajat

Marja-Leena Niemi

OTM
Danske Bank Oyj
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv