Haluatko juristiksi?, 3. painos

Visa Kurki

Haluatko juristiksi?, 3. painos

Kirja parantaa lukijan mahdollisuuksia päästä opiskelemaan oikeustieteelliseen tiedekuntaan. Muille juridiikasta kiinnostuneille se toimii kiinnostavana johdatuksena suomalaisen oikeusjärjestelmän perusteisiin sekä avaa juristien roolia ja sijoittumista yhteiskunnassa.

Jäsenetuhinta 26,00 € (+alv 10 %, 2,60 €)
Hinta 35,00 € (+alv 10 %, 3,50 €)

Kuvaus

Haluatko juristiksi? -kirjassa johdatellaan lukija suomalaiseen oikeusjärjestelmään ja sen terminologiaan, käydään läpi oikeudenalojen perusteet sekä kerrotaan, miten ja missä oikeustiedettä voi opiskella ja mitä uramahdollisuuksia valmistuneella lakimiehellä on.

Kirja on kirjoitettu erityisesti oikeustiedettä lukemaan pyrkivän näkökulmasta ja siinä avataan yksityiskohtaisesti pääsykokeeseen valmistautumista, kysymystyyppejä ja tuloksellista vastaustekniikkaa. Kirja antaa lukijalleen tiedollisen kehikon, joka mahdollistaa lisäoppimisen ja auttaa yhdistämään varsinaisten pääsykoekirjojen sisällön loogiseksi kokonaisuudeksi.

Helppolukuinen kirja avaa lukijalle myös pääsykoekirjoissa vilahtelevat oikeudelliset käsitteet ja toimii kätevänä tukimateriaalina pääsykokeisiin valmistautuessa. Kirjassa tuodaan esiin myös termien ruotsinkieliset vastineet.

Kirja parantaa lukijan mahdollisuuksia päästä opiskelemaan oikeustieteelliseen tiedekuntaan. Muille juridiikasta kiinnostuneille se toimii kiinnostavana johdatuksena suomalaisen oikeusjärjestelmän perusteisiin sekä avaa juristien roolia ja sijoittumista yhteiskunnassa.

Kirjan on kirjoittanut oikeustieteen maisteri Visa Kurki. Hän on työskennellyt aiemmin mm. toimittajana ja opiskellut oikeustiedettä kolmessa eri yliopistossa. Kurki valmistelee oikeustieteellistä väitöskirjaansa Cambridgen yliopistossa Englannissa.

 

Lukijoiden palautteita:

"Kirja oli mielestäni kokonaisuudessaan erittäin hyvä. Ensinnäkin teoksen kieli oli hyvää ja erittäin selkeästi luettavaa.

Itse hain oikikseen ensimmäisen kerran keväällä 2011, juuri ylioppilaaksi valmistuttuani. Hyppäsin pääsykoekirjoihin suurinpiirtein kylmiltäni ja pääsykoekirjat tuntuivatkin lukiokirjoihin verrattuna välillä erittäin raskailta ja monimutkaisesti kirjoitetuilta. Tämänkaltainen teos olisikin tullut silloin tarpeeseen.

Erityisesti kirjan toinen osa oli onnistunut. Tiiviydestä huolimatta siinä on onnistuttu kuvailemaan eri oikeudenaloja melko kattavasti.

Olen itse jo pyrkinyt oikikseen pari kertaa ja olen kuluneena talvena lukenut oikeustieteellistä kirjallisuutta jonkin verran. Saatuani kirjasi käteen hotkaisin sen parissa päivässä. Se tuntui ikäänkuin kevyeltä välipalalta raskaampien teoksien välissä. Ja mikä tärkeintä, se motivoi minua onnistumaan entistä enemmän tänä keväänä."

-lukijapalaute 2/2014

" Olen 21-vuotias tyttö ja pyrin nyt tänä keväänä toista (ja viimeistä) kertaa Helsingin oikeustieteelliseen. Isäni oli ostanut minulle tekemäsi kirjan vielä ennen luku-urakan alkamista pieneksi kevennykseksi. Myönnän, että minulla oli ehkä pieniä ennakkoluuloja takakannen ja ulkoasun perusteella, sillä ajattelin, että onpa varmaan tylsä kirja.

Luettuani sen olen kuitenkin täysin eri mieltä! Mielestäni olit kirjoittanut todella hauskasti ja selkeästi. Luinkin kirjan melkein yhdellä kertaa.

En siis päässyt viime vuonna sisään tiedekuntaan, joten luin syksyllä avoimessa yliopistossa hallinto-oikeutta (tänä vuonna pääsykoekirjana!!) ja olin töissä. En vielä hirveästi tiedä eri oikeustieteen aloista, mutta silti kirjaa lukiessasi sain itsevarmuutta - tuli sellainen olo, että oikeasti tiedänkin jo aika paljonkin eri asioita.

Pidin paljon huumorista, joka oli teoksessa mukana. Varsinkin pidin sivun 162 alusta, josta puhut motivaatiosta. Juristiksi tuleminen ei koskaan ole ollut minulle mikään intohimo. Toisaalta, mitä enemmän olen nyt juridiikkaa opiskellut, sitä mielenkiintoisemmalta ja ehkä helpommalta se tuntuu. Minua motivoi ehdottomasti myös turvattu tulevaisuus ja elämästä nauttiminen sitten hyvillä palkoilla.

Kaiken kaikkiaan haluan kiittää sinua kirjastasi. Itse suosittelisin sitä ehdottomasti kaikille pyrkijöille. Se oli hauskaa ja leppoisaa luettavaa, vaikka se sisälsikin paljon tietoa.

Nyt teen kaikkeni, että onnistun. Ajattelen, (kuten neuvot kirjassa) että pääsykoekirjani auttavat minua pääsemään tavoitteeseeni. Ne ovatkin parhaat ystäväni nyt pari kuukautta.."

- lukijapalaute 4/2014

Lisätiedot:
kustannus(at)helsinki.chamber.fi

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Visa Kurki
ISBN 9789522464699
Sidosasu nidottu
Painovuosi 2018
Painos 3.
Sivumäärä 187
Kirjastoluokka 33

Kirjoittajat

Visa Kurki

OTT
Helsingin yliopisto
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv