Internetvälittäjä ja tekijänoikeuden loukkaus

Taina Pihlajarinne

Internetvälittäjä ja tekijänoikeuden loukkaus

Teoksessa tarkastellaan internetissä toimivien välittäjien asemaa käyttäjien syyllistyessä tekijänoikeuden loukkaukseen. Kirjassa keskitytään kahteen ajankohtaiseen kysymykseen, sosiaalisen median ja keskustelupalstojen ylläpitäjien vastuuseen tekijänoikeuden loukkauksesta sekä operaattorien velvollisuuteen estää pääsy tekijänoikeutta loukkaavaan aineistoon.

Hinta 20,00 € (+alv 10 %, 2,00 €)

Kuvaus

Verkossa kulkeva internetviesti kohtaa säännönmukaisesti välikäsiä, kuten internet-operaattoreita ja muita palveluntarjoajia. Välittäjien asemaa koskevat kysymykset ovat eräs ajankohtaisimmista keskustelunaiheista niin tekijänoikeudessa kuin viestintäoikeudessa yleisemminkin.

Palveluiden kehittyminen on ollut omiaan hämärtämään välittäjien ja sisällöntuottajien välistä rajanvetoa. Esimerkiksi erilaisten sosiaalisen median palvelujen, keskustelupalstojen ja muiden jakopalvelujen ylläpitäjät haastavat perinteisiä jaotteluita. Välittäjän ja sisällöntuottajan välinen rajanveto on tärkeä ennen muuta siksi, että välittäjän vastuu asiakkaansa tai muun internetkäyttäjän tekijänoikeusloukkauksesta on monessa suhteessa rajatumpaa kuin sisällöntuottajaksi luokiteltavan tahon.

Teoksessa tarkastellaan erilaisten internetissä toimivien välittäjien asemaa käyttäjien syyllistyessä tekijänoikeuden loukkaukseen. Tarkastelussa keskitytään kahteen ajankohtaiseen kysymykseen, sosiaalisen median ja keskustelupalstojen ylläpitäjien vastuuseen tekijänoikeuden loukkauksesta sekä operaattorien velvollisuuteen estää pääsy tekijänoikeutta loukkaavaan aineistoon. Erityisenä näkökulmana on välittäjien velvoitteisiin ja tekijänoikeuteen liittyvä perusoikeuspunninta.

Dosentti, OTT, VT Taina Pihlajarinne työskentelee Helsingin yliopistossa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja ja artikkeleita immateriaali- ja kauppaoikeuden sekä viestintä- ja informaatio-oikeuden alalta.

Lisätiedot:
kustannus(at)helsinki.chamber.fi

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Taina Pihlajarinne
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522461636
Painovuosi 2012
Painos 1.
Sivumäärä 182
Kirjastoluokka 33.34

Kirjoittajat

Taina Pihlajarinne

OTT, VT
Helsingin yliopisto
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv