Tulossa
Tavaramerkkioikeus

Minna Hanninen ja Kati Rantala

Tavaramerkkioikeus

Tavaramerkkioikeus on kattava perusteos uudistuneesta tavaramerkkilainsäädännöstä niin asiantuntijoille kuin opiskelijoillekin.

Uusi EU:n tavaramerkkiasetus astui voimaan 2017. Suomen kansallinen tavaramerkkilainsäädäntö muuttui 2019. Siten koko tavaramerkkejä koskeva EU-tasoinen ja suomalainen sääntely on muuttunut. Tavaramerkkejä koskevat lait muuttuivat, samoin terminologia on muuttunut. Uuteen lakiin tuli useita uudistuksia, joita ei ole aiemmin tunnettu Suomen tavaramerkkioikeudessa. 

 

Jäsenetuhinta 94,00 € (+alv 10 %, 9,40 €)
Hinta 125,00 € (+alv 10 %, 12,50 €)

Kuvaus

Koko tavaramerkkejä koskeva EU-tasoinen ja suomalainen sääntely on vastikään muuttunut. Uusi EU:n tavaramerkkiasetus astui voimaan 2017. Suomen kansallinen tavaramerkkilainsäädäntö uudistui toukokuussa 2019 – uudistuksilla kansallinen lainsäädäntömme saatettiin yhdenmukaiseksi EU-tavaramerkkidirektiivin kanssa. Suomessa uusi laki toi tullessaan useita uudistuksia, joita ei ole aiemmin tunnettu Suomen tavaramerkkioikeudessa. Tällaisia ovat esimerkiksi hallinnollinen kumoamis- ja mitätöintimenettely.

Lisäksi jo vuonna 2013 markkinaoikeuden toimivalta laajeni siten, että siitä tuli ensimmäisen asteen toimivaltainen tuomioistuin muun muassa tavaramerkkioikeudellisissa riita- ja hakemusasioissa ja ensimmäinen muutoksenhakuaste tavaramerkkien rekisteröintihakemuksia käsittelevien rekisteriviranomaisten päätöksiin.

Aiemmin julkaistut tavaramerkkioikeudelliset yleisesitykset on kirjoitettu vanhan lainsäädännön voimassaollessa. Suomen uutta tavaramerkkilainsäädäntöä tarkastellaan nyt ensi kertaa vastaavassa laajuudessa.

Teoksessa esitellään kattavasti niin kansallisten, EU-tavaramerkkien kuin Madridin pöytäkirjaan perustuvien kansainvälisten tavaramerkkien suojaamisjärjestelmät. Tarkastelu painottuu lain säännösten sisällön esittelyyn. Keskeisimpiä osa-alueita käsitellään syvällisemmin, ja mukana teoksessa onkin runsaasti myös viimeaikaista oikeuskäytäntöä, jolla on suuri merkitys käytännön tavaramerkkijuridiikalle. Lisäksi tarkastellaan tavaramerkkien ja muiden aineettomien oikeuksien kuten toiminimien ja verkkotunnusten rajapintoihin liittyviä kysymyksiä sekä laajalti tunnettujen tavaramerkkien suojaan liittyviä erityiskysymyksiä.

 Kirjoittajat ovat kokeneita tavaramerkkioikeuteen erikoistuneita asiantuntijoita. Asianajajat Kati Rantala ja Minna Hanninen työskentelevät Eversheds Asianajotoimisto Oy:n palveluksessa.

Saatavuus 8/2021
Kirjoittaja(t) Minna Hanninen ja Kati Rantala
ISBN 9789522465818
Painovuosi 2021
Painos 1.
Sivumäärä n. 400
Kirjastoluokka 33.34

Kirjoittajat

Minna Hanninen

Asianajaja
Eversheds Asianajotoimisto Oy
Katso tiedot

Kati Rantala

Asianajaja, tavaramerkkiasiamies
Eversheds Asianajotoimisto Oy
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv