Valtiosääntöoikeus

Valtiosääntöoikeus

Systemaattinen kokonaisesitys Suomen valtiosääntöoikeudesta.

Jäsenetuhinta 75,00 € (+alv 10 %, 7,50 €)
Hinta 95,00 € (+alv 10 %, 9,50 €)

Kuvaus

Teos on systemaattinen esitys valtiosääntöoikeudesta. Siinä rekisteröidään tarkoin myös vuoden 2000 perustuslakiuudistuksen jälkeiset lainsäädäntömuutokset ja analysoidaan valtionorgaanien ja tuomioistuinten tähänastinen käytäntö, tasavallan presidentin, ministeristön ja eduskunnan suhteissa tapahtuneet muutokset sekä eduskunnan perustuslakivaliokunnan ja tuomioistuinten suhde perusoikeuksien toteuttamisessa. Teoksessa on huomioitu myös maaliskuussa 2012 voimaan tulevat perustuslain muutokset.

Tiivis, asiantuntevasti laadittu valtiosääntöhistoriallinen osasto johdattaa lukijan Suomen valtiosäännön omintakeisten ja kansainvälisten piirteiden kehittymiseen. Teksti perustuu kauttaaltaan oikeudenalan yleisten oppien varaan, mikä edesauttaa systemaattisen kokonaiskuvan hahmottamista.

Valtiosääntöoikeus on ainoa saatavilla oleva tämän oikeudenalan kokonaisesitys, jossa otetaan kattavasti huomioon Suomen valtiosääntöoikeuden kansainväliset kosketuspinnat sekä kansallisen normiston suhde kansainvälisen oikeuden ja Euroopan unionin normistoon. Teoksessa asetetaan EU:n jäsenyys ja perussopimusten muutokset sekä Euroopan ihmisoikeussopimuksen vaikutukset systemaattisiin yhteyksiinsä.

Teos soveltuu perusoppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin, mutta myös käsikirjaksi jokaiselle joka tarvitsee tietoa valtiollisen järjestelmän toiminnasta tai perusoikeuksista.

Lisätiedot:
kustannus(at)helsinki.chamber.fi

Saatavuus Saatavilla
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522461094
Sidosasu A5, sidottu, mustavalkoinen
Painovuosi 2015
Painos 2.
Sivumäärä 465
Kirjastoluokka 33.21

Kirjoittajat

Jaakko Husa

Professor in Law and Globalisation
Helsingin yliopisto
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv