Tulossa
Ketterä oppiminen 2 - strategiasta käytäntöön

Leenamaija Otala - Soili Meklin

Ketterä oppiminen 2 - strategiasta käytäntöön

Sellaiset työpaikat, joissa ihmiset voivat oppia samalla kun työtä tekevät, ovat menestyjiä. Miten muotoillaan yritykset hyviksi oppimispaikoiksi ja oppiviksi organisaatioiksi?

Korona-ajan lisäämä etätyö toi ketterään oppimiseen vielä lisähaasteen etäoppimisen ja etäjohtamisen muodossa. Miten johdetaan ihmisten työssäoppimista ja vuorovaikutusta, kun se tapahtuu etänä?

"Työn ja oppimisen liitto on jo jonkin aikaa tehnyt tuloaan, mutta teorian ja käytännön yhdistäviä toimintatapoja on rakentunut hitaasti. Nyt käsillä on teos, joka tuo runsaan kattauksen käytännön esimerkkejä huokoisessa muodossa ja vahvaan tutkimusnäyttöön perustuen. Yksilön ja yhteisön kukoistus on kiinni tietoisesti toteutetusta ketterän oppimisen kyvystä. Lukusuositus, myös koulutuskentän ammattilaisille!" - Olli-Pekka Heinonen, Opetushallituksen pääjohtaja

"Mahtavan perusteellinen, lukijaa sopivasti haastava ja silmiä avaava kirja, johon pitäisi muistaa palata kerran vuodessa. Ajatus siitä, että oppiminen, ja nimenomaan ketterä oppiminen, olisi yrityksessä systemaattisesti johdettava kokonaisuus, on jotakin, joka muutti omaa ajatteluani perinpohjaisesti. Vahva lukusuositus; menee omassa kirjahyllyssäni ainakin siihen hyllyyn, johon toistuvasti palaan” - Mika Sutinen, hallitusammattilainen

Jäsenetuhinta 49,00 € (+alv 10 %, 4,90 €)
Hinta 65,00 € (+alv 10 %, 6,50 €)

Kuvaus

Leenamaija Otalan kirja Ketterä oppiminen (Kauppakamari 2018) esitteli oppimisen kolmannen aallon: työssä oppimisen samalla kun työtä tehdään ja kehitetään. Se on vastaus muuttuneeseen tapaan tehdä työtä. Kun jatkuvasti on ratkottava aiemmin ratkaisemattomia ongelmia, selvittävä aivan uusista tilanteista ja löydettävä uudenlainen ratkaisu moniin haasteisiin, on ihmisten opittava hankkimaan tietoa nopeasti ja omaksumaan ja soveltamaan se ketterästi työn tekemiseen. Työ on oppimista ja oppiminen tapahtuu työssä. Kolmannessa oppimisen aallossa keskitytään mahdollistamaan oppiminen työssä ja työpaikoilla. Sellaiset työpaikat, joissa ihmiset voivat oppia samalla kun työtä tekevät, ovat menestyjiä. Kilpailukykyä rakennetaan muotoilemalla työpaikka myös hyväksi oppimispaikaksi.

Kuopiossa toimivan SnellmanEDUn kanssa vietiin ketterän oppimisen ajatuksia käytäntöön Learn@Work-hankkeessa vuosina 2019-2020 ja kehitettiin parikymmentä työpaikkaa myös aiempaa paremmiksi oppimispaikoiksi. Mukana olleiden yritysten kanssa tehdyn kehittämistyön ja kokemusten avulla ketterä oppiminen muotoutui konkreettisiksi toimintatavoiksi. Hankkeessa hahmottui malli ketterän oppimisen ekosysteemiksi jatkuvassa oppimisessa. 

Nämä opit on koottu kirjaan, joka antaa työkalut ja eväät yrityksille kehittyä myös hyviksi oppimispaikoiksi ja oppiviksi organisaatioiksi. 

Kirja on tarkoitettu sekä yksittäisille työntekijöille että ennen kaikkea työpaikoille ja siellä niille, joilla on mahdollisuus vaikuttaa toimintatapoihin, rakenteisiin ja johtamiseen. Se auttaa kehittämään työpaikoista hyviä oppimispaikkoja, joissa ihmiset voivat oppia ketterästi samalla kun työskentelevät ja rakentaa samalla työlleen hyvää kilpailukykyä. Oppilaitoksille kirja antaa inspiraatiota kehittää työelämälle oppimispalveluja (Learning as a Service) ja ottaa uusia rooleja tulevaisuudessa osana ketterän oppimisen ekosysteemiä. 

Saatavuus 5/2021
Kirjoittaja(t) Leenamaija Otala - Soili Meklin
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522466754
Painovuosi 2021
Painos 1.
Sivumäärä n. 350
Kirjastoluokka 14.12

Kirjoittajat

Soili Meklin

johtaja
SnellmanEDU
Katso tiedot

Leenamaija Otala

Yritysjohdon konsultti
Pro Competence Oy
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv