Pien- ja mikroyrityksen tilinpäätös käytännönläheisesti

Ulrika Lindblad

Pien- ja mikroyrityksen tilinpäätös käytännönläheisesti

Pien- ja mikroyritysten tilinpäätösten laatimiskäytäntö on muuttunut uudistetun kirjanpitolain ja oman asetuksen myötä.  Kirjassa käydään läpi yleisten tilinpäätösperiaatteiden soveltamista käytäntöön, tulos- ja tase-erien sisältöä, tilinpäätöskirjauksia ja veroilmoitusten sisältöä.

Jäsenetuhinta 49,00 € (+alv 10 %, 4,90 €)
Hinta 65,00 € (+alv 10 %, 6,50 €)

Kuvaus

Minkälaisen tilinpäätöksen pien- ja mikroyritykset voivat laatia keventyneiden säännösten myötä - mitä on edelleen raportoitava, mitkä tiedot riittävät?

Pien- ja mikroyritysten tilinpäätöksestä annetun asetuksen mukaiset tilinpäätöskaavat muistuttavat paljon aikaisempia, mutta erien, kuten liikevaihdon, määritelmät ovat kuitenkin muuttuneet. Miten tämä vaikuttaa käytännössä tilinpäätöksessä annettaviin ja siitä saataviin tietoihin?  Uusi kirjanpitolaki myös poisti esteet täysin sähköiseltä kirjanpidolta, kun vaatimus esimerkiksi paperisesta tasekirjasta poistettiin. 

Tässä käytännönläheisessä kirjassa käsitellään osake- ja henkilöyhtiöiden tilinpäätöksen laatimista tilinpäätöserittäin. Siinä käsitellään muun muassa 

  • uusien käsitteiden määrittelyä
  • uusien tuloslaskelma- ja tasekaavojen erien sisältöä
  • tilinpäätöserien arvostamisperusteita
  • poistojen oletuksia
  • veroilmoitusten sisältöä.

Kirjanpitoperiaatteita tarkastellaan myös Kirjanpitolautakunnan lausuntojen ja oikeuskäytännön pohjalta. 

Kirjan avulla laadit kevennettyjen säännösten mukaisen tilinpäätöksen, joka täyttää oikean ja riittävän kuvan vaatimukset. Kirja on verraton apuväline kaikille kirjanpidon ja tilinpäätöksen kanssa työskenteleville sekä näistä aiheista kiinnostuneille. Selkeä sisällysluettelo mahdollistaa kirjan käyttämisen myös hakuteoksena. Kirjassa on liitteenä tilinpäättäjän muistilista ja kirjanpitäjän/tilinpäättäjän vuosikello. 

Kirja on tarkoitettu ennen kaikkea pien- ja mikroyritysten kirjanpitoa hoitaville mutta soveltuu myös kirjanpidon opetukseen.

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Ulrika Lindblad
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522464675
Painovuosi 2017
Painos 1.
Sivumäärä 170
Kirjastoluokka 69.21

Kirjoittajat

Ulrika Lindblad

lehtori
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv