Mitä tilinpäätöksen luvut kertovat yrityksen johdolle? 19.5.2020 Seinäjoki

Mitä tilinpäätöksen luvut kertovat yrityksen johdolle? 19.5.2020 Seinäjoki

Mitä tuloslaskelma ja tase meille kertoo yrityksen tilasta?

Saatavuus Tilaa
Ajankohta 19.05.2020, klo 08.45 - 15.00
Ilmoittaudu viimeistään 12.05.2020
Ohjelma Lataa tästä (PDF)
Jäsenetuhinta 365,00 € (+alv 24 %, 87,60 €)
Hinta 550,00 € (+alv 24 %, 132,00 €)

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Kuvaus

Tilinpäätöksen tulkinta on taitoa käyttää oikeita menetelmiä ja tulkita tilinpäätöksessä olevia raportteja. Koulutuksessa tutustumme kattavasti siihen, mistä lähteä liikkeelle tilinpäätöstä tulkitessa. Tutustumme siihen mitä tuloslaskelma ja tase meille kertoo yrityksen tilasta.

Kenelle
Yrityksen hallitus-, toimitusjohtaja ja johtoryhmätasolla työskenteleville sekä henkilöille, jotka valmistelevat investointipäätöksiä ja analysoivat yrityksen taloudellisia tunnuslukuja.

Yrityksen taloudellisen tilanteen arviointi muodostuu niin tuloslaskelman, taseen, rahoituslaskelman kuin liitetietojen läpikäynnistä ja niiden sisäistämisestä sekä toimintakertomuksesta. Miten luetaan kannattavuus, vakavaraisuus ja maksuvalmius?

Tilinpäätöksen ymmärtäminen sekä yhtiön taloudellisen tilanteen analysointi varsinkin nykyisessä markkinatilanteessa on välttämätöntä niin yrittäjille, tilitoimistossa työskenteleville taloushallinnon ammattilaisille kuin myös operatiivisesta liiketoiminnasta vastaajille esimiehille. Tilinpäätöksen tulkinnalla ja yhtiön taloudellisen tilanteen analyysilla on merkittävä asema, kun yhtiö tekee liiketoiminnan kannalta olennaisia pitkän tähtäimen ratkaisuja tai yritystä ollaan esimerkiksi myymässä ulkopuoliselle ostajataholle. Tilinpäätösten ymmärtämisellä on oma roolinsa myös yhteistyökumppaneita valittaessa ja asiakkaiden maksuehtoja arvioitaessa.

Yrityksen taloudellisen tilanteen arviointi muodostuu niin tuloslaskelman, taseen, rahoituslaskelmaa kuin liitetietojen läpikäynnistä ja niiden sisäistämisestä. Lisäksi toimintakertomus täydentää edellä mainittuja taseen sisältämiä tietoja. Näiden lisäksi yrityksen toimintaa kuvaavat tunnusluvut antavat syvällisempää tietoa tärkeimmistä yhtiön tunnusluvuista eli kannattavuudesta, vakavaraisuudesta ja maksuvalmiudesta. Koulutuspäivän jälkeen olet saanut käytännönläheisiä esimerkkejä painottuen olennaisimpiin seikkoihin.

Asiantuntijat

Erkki Yli-Rantala

KHT-tilintarkastaja
Revisium Oy
Katso tiedot

Ohjelma  Lataa ohjelma (PDF)

 

Yrityksen tuloslaskelma ja tase sekä liitetiedot

  • Mitkä ovat tuloslaskelman tärkeät elementit ja miten se kertoo kannattavuudesta?
  • Taseen analysointi ja taseen sisältämien erien ymmärtäminen
  • Miten taseen perusteella analysoidaan maksuvalmiutta ja vakavaraisuutta?
  • Yhtiön liitetiedot ja niiden sisältämä informaatio

Toimintakertomus ja rahoituslaskelma

  • Toimintakertomuksen ja rahoituslaskelman laatimisvelvollisuus
  • Mitä rahoituslaskelma kertoo ja mitä sen perusteella voi arvioida yhtiön taloudellisesta tilanteesta?

Yrityksen taloudelliset tunnusluvut ja maksuvalmiuslaskelma

  • Käydään läpi yhtiön yleisimmät tunnusluvut ja niiden merkitys
  • Maksuvalmiuslaskelman laatiminen ja sen merkitys yritystoiminnan kehittämisen kannalta

Tarjoilut:
Aamukahvi 8.45, lounas 11.30, iltapäiväkahvit 13.00

Lisätietoja

Etelä-Pohjanmaan kauppakamari

06 429 8100

ep(at)kauppakamari.fi

Peruutusehdot
Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään kaksi (2) viikkoa ennen tilaisuutta. 13–7 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Helsingin Kamari Oy:llä on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 4 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Ilmoittautumisen valmennuskokonaisuuteen tai laivaseminaariin voi peruuttaa veloituksetta väintään 21 vuorokautta ennen valmennuskokonaisuuden ensimmäisen jakson tai laivaseminaarin alkamista. 20–14 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Matka- ja ulkomaanseminaareissa noudatetaan vastuullisen matkanjärjestäjän ilmoittamia peruutusehtoja. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti. Esteen ilmetessä voi osallistumisen luovuttaa kollegalle, osallistujamuutokset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen tilaisuutta.
Jäsenetuhinta 365,00 € (+alv 24 %, 87,60 €)
Hinta 550,00 € (+alv 24 %, 132,00 €)

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Osallistujien määrä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin.

Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv