Klubilaisten onnistunut yritysvierailu uutistoimitukseen

Kauppakamarin klubien osallistujille järjestettiin maanantai-iltapäivänä 7.9. vierailu MTV3:n uutistoimitukseen, Pasilan Pöllölaaksoon. Vierailulla tutustuttiin niin mediatalon arkeen kuin uudismedian muokkaamaan toimittajan työhönkin.

Vierailun avannut vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila kertoi digitalisoitumisen olevan keskeisiä menestystekijöitä tulevaisuudessa. Lisäksi hän painotti henkilöstön monipuolisen osaamisen ja aiempaa laajempien toimenkuvien merkitystä. Muutosta avasi konkreettisesti Ylä-Anttilan jälkeen puheenvuoron saanut toimittaja ja kuvaaja Rita Strömmer. Hän oli samana päivänä saanut kuulla lähtevänsä seuraavana päivänä Beirutiin ja läheisille pakolaisleireille tekemään uutisia. Ennen vastaavia reissuja tehtiin kolmen henkilön voimin. Nykyään matkaan lähtee vain yksi toimittaja työvälineinään pienehkö kamera, kannettava tietokone ja tärkeimpänä matkapuhelin, jolla onnistuu niin videon kuvaaminen kuin editointikin lennosta. Tämä yhden henkilön toimitus tuottaa tien päältä uutisia niin Radio Novalle, MTV:n verkkosivustolle kuin uutislähetyksiinkin. Tavoitteena on laatu, josta katsoja ei huomaa yhden monitoimitoimittajan tehneen kaiken.

Kierrokset uutistoimituksessa ja -studiossa, sekä ohjaajan ja uutispäällikön puheenvuorot avasivat konkreettisesti uutisten tekoa. Henkilökuntaa on selvästi aiempaa vähemmän, ja esimerkiksi ääni- ja kuvatarkkailijoita käytetään enää vain poikkeustapauksissa, kuten vaalilähetyksissä. Samalla tekniikan rooli on kasvanut. Uutiset kuvataan nykyään robottikameroilla, eikä niiden herkkyyden vuoksi studiossa voi pitää kenkiä jalassa – yksikin hiekanmuru voi sotkea kameroiden toiminnan. Uutisten tekeminen vaatii kuitenkin yhä nopeaa reagointia: studiossa pyörivät koko ajan kanavat Suomesta ja ulkomailta, ja uutislähetyksen sisältöä ollaan valmiita muuttamaan vaikka vielä lähetyksen aikana.

Vierailun lopuksi Peter Nyman kertoi uutisankkurin työstä ja sen moninaisista haasteista. Naisankkurin saadessa ensin päättää asukokonaisuutensa, jää miehen tehtäväksi sopeuttaa oma asunsa sekä värivalinnat. Klubilaisten vierailuaamuna haasteena oli ollut Maija Lehmusvirran ilmoitus pukeutumisesta fuksiaan. Onneksi Wikipedia tiesi kertoa, millainen väri on fuksia!

Kauppakamarin klubien jäsenille järjestetään vuosittain noin 2-4 yritysvierailua mielenkiintoisiin ja ajankohtaisiin yrityksiin. Syksyllä 2015 klubilaiset tutustuvat MTV3:n lisäksi suomalaisen IT-yrityksen, Futurice Oy:n, toimintaan. Tutustu ja ilmoittaudu klubeihin mukaan tästä.

Palaa uutisiin

Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv