Tulossa

Osuuskuntien ja niiden omistajien verotus

Ainoa ajantasainen kokonaisesitys osuuskuntien ja niiden omistajien verotuksesta.

Teoksessa käsitellään osuuskuntaa toimintamuotona, sen verotukseen liittyvää sääntelyä ja näiden säännösten tulkintaa. Kirjassa myös vertaillaan osuuskunnan voitonjaon verotusta suhteessa osinkoverotukseen.

Ammattikirjasto: Talous Ammattikirjasto: Juridiikka Saatavilla myös Ammattikirjastossa

Kirjoittaja(t):Matti Kukkonen
Kustantaja:Kauppakamari
ISBN:9789522464750
Julkaistu:Ei
Painovuosi:2019
Painos:1.
Sivut:n. 300
Kirjastoluokka :33.25
Saatavuus:04/2019
98,00 € (+alv 10 %, 9,80 €)
Jäsenetuhinta
74,00 € (+alv 10 %, 7,40 €)

Tilaa uutiskirje

Yrityskohtaiset koulutukset | Kauppakamarin Koulutus

Kuvaus

Yksityiskohdat

Monimuotoisilla osuuskunnilla on Suomessa perinteisesti ollut merkittävä rooli sekä taloudellisesti että yhteiskunnallisesti. Osuuskuntien ja niiden omistajien verotus kertoo, miten erityyppisiä osuuskuntia ja niiden omistajia Suomessa verotetaan. Osuuskuntien verotuksessa toteutettiin varsin merkittävä  verouudistus vuoden 2015 alussa, mutta aiheesta ei ole kirjoitettu tätä ennen kattavaa kokonaisesitystä.

Teoksen yhtenä punaisena lankana on nimenomaan uudistetun verosäännöstön konkreettisen kuvaamisen ja verojuridisen sekä taloudellisen näkemyksen yhdistäminen. Kirjan havainnolliset esimerkkilaskelmat sekä vertailut erityisesti suhteessa osakeyhtiöiden verotukseen auttavat verotuksen suunnittelussa. Kirjassa paneudutaan myös pienosuuskuntien verotuksen erityisongelmiin.

Osuuskuntien verouudistuksessa pyrittiin osittain säilyttämään ne osuuskunnan toiminnan ja tuloksenjaon erityiset verotuselementit, jotka nojautuvat osuustoiminnan peruslähtökohtiin. Osuuskuntamuotoisessa yrityksessä päätavoitteena ei välttämättä ole tuloksen maksimointi tai ylipäätään varsinaisen nettovoiton näyttäminen. Osuuskunnasta saadun voiton (ylijäämän) verotus eroaakin yhä osakeyhtiön voitonjaon (osinkojen) verotuksesta. 

Osuuskunnan jakaman ylijäämän verottaminen osingon tavoin ei ole aina tarkoituksenmukaista ottaen huomioon osuuskunnan jäsenen ja osakeyhtiön osakkaan erilainen asema sekä osuuskunnan toiminnan luonne ja voitonjakoperiaatteet, jotka hyvin usein poikkeavat osakeyhtiöistä. Osuuskuntien ja osakeyhtiöiden sekä niiden omistajien verotus ovat kuitenkin uudistuksen myötä lähentyneet toisiaan samalla kun myös yhtiöoikeudelliset lait näille yritysmuodoille (OYL ja OKL) ovat yhdentyneet, ja molempia yritysmuotoja koskee sinällään sama yhteisöveroaste. 

Asiantuntijat

Lisätiedot

Lisätiedot

Aihealueet Talous ja verotus
Aihealueen tarkenteet Verotus
ISBN 9789522464750
Kustantaja Kauppakamari
Kirjoittajat Matti Kukkonen
Painovuosi 2019
Painos 1.
Sivumäärä n. 300
Kirjastoluokka 33.25
Saatavuus 04/2019

Liittyvät tuotteet

Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv