Sukupolvenvaihdos ja yritystoiminnan lopettaminen

Kirjassa käydään vaihe vaiheelta läpi sukupolvenvaihdostilanteiden suunnittelu ja toteutus sekä annetaan käytännön ohjeet yritystoiminnan lopetustilanteisiin. Perhe- ja sukuyhtiöissä sukupolvenvaihdosta tehtäessä on huomioitava yritystoimintaan liittyvien seikkojen lisäksi perheoikeudellisia kysymyksiä. Teoksessa paneudutaan verotuksen huojennussäännöksiin, luovutusvoittoverotukseen sekä perintö- ja lahjaverotukseen.

Kirjan 2. painoksessa on huomioitu verolainsäädännön muutokset, tuoreet oikeustapaukset sekä Verohallinnon antamat uudistetut ohjeet mm. maatilan ja osakeyhtiön sukupolvenvaihdoksesta verotuksessa, sukupolvenvaihdoksesta perintötilanteissa sekä varojen arvostamisesta perintö- ja lahjaverotuksessa.

Teos on erinomainen käsikirja jokaiselle, joka harkitsee yritystoiminnan sukupolvenvaihdosta tai työskentelee aiheen parissa. Runsaiden esimerkkien sekä vero- ja oikeusratkaisuiden tulkinnan johdosta se sopii erinomaisesti myös oppikirjaksi.

Ammattikirjasto: Talous  Ammattikirjasto: Juridiikka   Saatavilla myös Ammattikirjastosta

Kirjoittaja(t):Jaakko Ossa
Kustantaja:Helsingin Kamari Oy
ISBN:9789522464736
Julkaistu:Kyllä
Painovuosi:2018
Painos:2., uudistettu
Sivut:366
Kirjastoluokka :33.25
Saatavuus:Saatavilla
75,00 € (+alv 10 %, 7,50 €)
Jäsenetuhinta
57,00 € (+alv 10 %, 5,70 €)

Tilaa uutiskirje

Yrityskohtaiset koulutukset | Kauppakamarin Koulutus

Kuvaus

Yksityiskohdat

Sukupolvenvaihdos on yksi yrityskaupan erityismuoto. Siihen liittyy huojennussäännöksiä sekä tuloverolaissa että perintö- ja lahjaverolaissa. Teoksessa paneudutaankin sukupolvenvaihdokseen liittyviin verotuksen huojennussäännöksiin, luovutusvoittoverotukseen sekä perintö- ja lahjaverotukseen. Verosäännösten lisäksi sukupolvenvaihdoksessa tulee kiinnittää huomiota rahoitusjärjestelyihin ja niiden toimivuuteen.

Sukupolvenvaihdokseen kannattaa valmistautua huolella, jotta yritystoiminta jatkuisi vaihdon jälkeenkin kannattavana. Keskeisessä asemassa on liiketoimintaosaamisen siirtäminen toiminnan jatkajille. Perhe- ja sukuyhtiöissä sukupolvenvaihdosta tehtäessä on huomioitava yritystoimintaan liittyvien seikkojen lisäksi perheoikeudellisia kysymyksiä. Tämän vuoksi kirjassa käsitellään myös mm. edunvalvontavaltuutusta, avioehtosopimusta ja eri testamenttityyppejä.

Aina yritystoiminnan jatkajaa ei löydy perhepiiristä, jolloin yksi vaihtoehto on löytää jatkaja yrityksen työntekijöistä. Tämän vuoksi kirjassa käsitellään henkilökunnan sitouttamiseen liittyviä verokysymyksiä ja yrityksen lopettamiseen liittyviä verokysymyksiä.

Kirjan keskeisiä aiheita ovat mm.

  • valmistautuminen omistajanvaihdokseen
  • yritysvarallisuuden käyvän arvon määrittäminen
  • luovutusvoittoverotus
  • henkilöyhtiön osuuden luovutus
  • osakeyhtiön myynnin verokohtelu
  • maatilakaupan verokohtelu
  • perintö- ja lahjaverotus 
  • henkilökunnan sitouttaminen
  • yritystoiminnan lopettaminen.

Teos on käytännönläheinen käsikirja, joka soveltuu kaikille aiheen parissa työskenteleville. Runsaiden esimerkkien sekä vero- ja oikeusratkaisuiden tulkinnan ansiosta se sopii myös oppikirjaksi.

Teoksessa on huomioitu tuoreimmat verolainsäädännön muutokset, uusin oikeuskäytäntö ja verohallinnon ohjeet. 

Asiantuntijat

Lisätiedot

Lisätiedot

Aihealueet Talous ja verotus
Aihealueen tarkenteet Verotus
ISBN 9789522464736
Kustantaja Helsingin Kamari Oy
Kirjoittajat Jaakko Ossa
Kirja ilmestynyt Kyllä
Painovuosi 2018
Painos 2., uudistettu
Sivumäärä 366
Kirjastoluokka 33.25
Saatavuus Saatavilla

Liittyvät tuotteet

Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv