Alueellinen maanpuolustuskurssi yrityksille 23.1.2018

Etelä-Suomen aluehallintovirasto yhdessä Huoltovarmuuskeskuksen ja Helsingin seudun kauppakamarin kanssa ovat kehittäneet yhden päivän mittaisen alueellisen maanpuolustuksen erikoiskurssin. Kurssi on kohdistettu sosiaali- ja terveydenhuoltoalan, siihen liittyvien ICT-palvelujen ja logistiikan palveluntuottajille. Tilaisuuden teemana on muuttuva toimintaympäristö.

Alkamisajankohta: 23.01.2018, klo 08:00
Päättymisajankohta: 23.01.2018, klo 16:00

Osallistumistiedustelut asiakaspalveluun:

Koulutukset, klubit ja kirjanjulkistamistilaisuudet
asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi, 09 2286 0360

Maksuttomat tilaisuudet
kktilaisuudet(at)helsinki.chamber.fi, 09  228 601

HR-päättäjäklubi

Kurssi on laadittu niitä henkilöitä varten, jotka vastaavat organisaationsa jatkuvuudesta tai varautumisesta joko täysipäiväisesti tai omantoimen ohella. Jos et vastaa jatkuvuudesta tai varautumisesta ole ystävällinen ja välitä tämä kutsu organisaatiosi näistä vastaavalle henkilölle.

Aihealueina kurssilla ovat maanpuolustukseen ja huoltovarmuuteen liittyvien näkökohtien lisäksi muun muassa yhteiskuntaan kohdistuvat kyberuhat ja sosiaalialalle kohdistuvat varautumisvaatimukset. Millaisia vaatimuksia alan toimijoilta tullaan jatkossa edellyttämään?

Kurssi on erinomainen mahdollisuus päivittää mitä alan toimijoiden tulee hallita jatkuvuuden osalta, millaisia uhkia niihin kohdistuu ja mitä yritys voi tehdä parantaakseen jatkuvuuttaan. Kurssilla käsitellään esimerkein riskienhallintaa ja miten sen kautta voidaan jatkuvuuden hallintaa kehittää.

Erilaiset hybridi- ja kyberuhat ovat muuttaneet yhteiskuntaan kohdistuvien kriisien kehittymisen lyhyimmillään päiviin tai vielä lyhyempään reagointiaikaan. Miten yrityksen joka päivä toteutuva arjen jatkuvuus on yhteydessä maanpuolustukseen ja huoltovarmuuteen?

Kurssi on maksuton ja osallistujat suorittavat samalla yhden kertausharjoituspäivän.

Kurssille valitaan osallistujat. Ilmoita halukkuutesi osallistua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: tilaisuudet@helsinki.chamber.fi. Kerro viestissä nimesi, tittelisi, yrityksesi nimi sekä miksi erikoiskurssi on sinulle aiheellinen. Osallistujamäärä on rajoitettu ja päätökset kutsuttavista tehdään Etelä-Suomen aluehallintoviraston toimesta marraskuussa.

Keskustele aiheesta #avimaanpuolustuskurssi #avivarautuu

Tilaisuuden järjestävät @AVItwiittaa, @K2HEL sekä Huoltovarmuuskeskus

08.00 – 08.30 Ilmoittautuminen ja kahvi

08.30 – 08.40 Tilaisuuden avaus ylijohtaja Minna Karhunen, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

08.40 – 08.50 Puolustusvoimien tervehdys apulaiskomentaja, eversti Rainer Kuosmanen, Kaartin jääkärirykmentti

08.50– 09.30 Muuttuva turvallisuusympäristö Director of Strategic Planning and Responses Hanna Smith, The European Centre of Excellence for Countering Hybrid Threats

09.30 – 09.40 Tauko

09.40 – 10.20 Terveydenhuollon jatkuvuuden hallinta turvallisuus- ja valmiusjohtaja Aaro Toivonen, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri

10.20 – 10.30 Tauko

10.30 – 11.10 Ohjeistus terveysalan yksityisille palveluntuottajille projektipäällikkö Sari Vuorinen, Kuntaliitto

11.10 – 12.00 Lounas

12.00 – 12.40 Riskit ja riskienhallinta yrityksissä riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Markku Rajamäki, Posti Group Oyj

12.40 – 12.50 Tauko

12.50 – 13.30 Sodan kuvan muutos - näkökulmana kokonaisturvallisuus sotilasprofessori, everstiluutnantti Jyri Raitasalo, Maanpuolustuskorkeakoulu

13.30 – 13.50 Kahvitauko Etelä-Suomi

13.50 – 14.30 Digitaalinen yhteiskunta ja kyberturvallisuus professori Jarno Limnéll, Aalto Yliopisto

14.30 – 14.40 Tauko

14.40 – 15.20 Kyberiskujen vaikutukset sairaaloissa - todellisia tapauksia ja skenaarioita kehittämisjohtaja Tomi Kauppinen, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri

15.20 – 15.30 Tauko

15.30 – 15.55 Varautumisen merkitys liiketoiminnalle ja mistä tukea varautumisen kehittämiseen? valmiusasiamies Jaakko Pekki, Huoltovarmuuskeskus

15.55 – 16.00 Loppukeskustelu ja kurssin päättäminen apulaisjohtaja Tommi Laurinen, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Puolustusvoimien palvelukeskus, Taistelukoulun alue
Rantatie 66, 04310 Tuusula

Viimeinen ilmoittautumispäivä 22.1.2018

Tilaisuus on maksuton.

Lisätietoja antavat:

Tommi Laurinen
apulaisjohtaja
Pelastustoimi ja varautuminen -vastuualue / Etelä-Suomen aluehallintovirasto
tommi.laurinen@avi.fi

Hannu Kuhanen
Ylitarkastaja
Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Pelastustoimi- ja varautuminen
hannu.kuhanen@avi.fi

Peruutukset on tehtävä kirjallisesti. Esteen ilmetessä peruutus tulee tehdä hyvissä ajoin ennen tilaisuutta.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin ohjelmanmuutoksiin.

Aihealueet Johtaminen ja esimiestyö, Julkiset palvelut
Aihealueen tarkenteet Sosiaali- ja terveyspalvelut, Tietotekniikka/ICT