Tehokoulutus: Arvonlisäverotuksen vähennysoikeus -verohallinnon uusi ohje 30.3.2021
Striimi

Tehokoulutus: Arvonlisäverotuksen vähennysoikeus -verohallinnon uusi ohje 30.3.2021

Arvonlisäveron vähennysoikeus on eräs keskeisimmästä menettelyistä arvonlisäverojärjestelmän toimivuuden kannalta.

Vähennysoikeuteen liittyy esimerkiksi kysymyksiä siitä, mitä kuluja saa vähentää ja miten liiketoiminnan luonne voi vaikuttaa vähennysoikeuteen. Vähennysoikeuden vaikeimmat kysymykset liittyvät usein tilanteisiin, joissa on kyse osakkeiden ostoon, omistamiseen tai myyntiin liittyvistä kuluista. Myös kiinteistöosakeyhtiöiden tilanteisiin voi liittyä samankaltaisia vaikeita kysymyksiä.

Verohallinto on pyrkinyt ottamaan kantaa näihin tilanteisiin ohjeellaan, jota on päivitetty viime syksynä. Koulutuksessa keskitytään kyseisen ohjeen päivityksiin ja siinä esitettyihin kannanottoihin. Koulutuksessa avataan myös käytännön tilanteita ja selvitetään unionin tuomioistuimen oikeuskäytännön vaikutusta kansallisten tilanteiden ratkaisemiseen.

Koulutuksen asiantuntijana toimii Senior Associate Eero Männistö asianajotoimisto Roschier Oy:stä

Tervetuloa Helsingin seudun kauppakamarin tehokoulutukseen!

Saatavuus Tilaa
Ajankohta 30.03.2021, klo 09.30 - 11.30
Paikka Kauppakamarin koulutustilat, Helsinki
Ohjelma Lataa tästä (PDF)
Jäsenetuhinta 250,00 € (+alv 24 %, 60,00 €)
Hinta 350,00 € (+alv 24 %, 84,00 €)

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Kuvaus

Koulutuksessa keskitytään arvonlisäveron vähennysoikeus -ohjeen päivityksiin ja siinä esitettyihin kannanottoihin. Koulutuksessa avataan myös käytännön tilanteita ja selvitetään unionin tuomioistuimen oikeuskäytännön vaikutusta kansallisten tilanteiden ratkaisemiseen.

Striimin ohjeet

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Asiantuntijat

Eero Männistö

Senior Associate
Roschier
Katso tiedot

Ohjelma  Lataa ohjelma (PDF)

 

9.15
Ilmoittautuminen ja aamupala

9.30  
Arvonlisäverotuksen vähennysoikeus -verohallinnon uusi ohje

Arvonlisäveron vähennysoikeuden yleiset edellytykset ja rajoitukset

Osakkeiden ostoon, omistamiseen ja myyntiin liittyvien kulujen vähennysoikeus

Kiinteistöihin liittyvät tilanteet

Yleiskulujen määrittäminen ja niiden vaikutus vähennysoikeuteen

11.30 
Tilaisuus päättyy

Tarjoilut:  Kahvi klo 9.15

 

Paikka

Kauppakamarin koulutustilat

Kalevankatu 12, 2. krs, 00100 Helsinki

Saapumisohjeet

Lisätietoja

Asiakaspalvelu

09 2286 0360

asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi

Peruutusehdot
Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään kaksi (2) viikkoa ennen tilaisuutta. 13–7 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Ilmoittautumisen valmennuskokonaisuuteen tai laivaseminaariin voi peruuttaa veloituksetta väintään 21 vuorokautta ennen valmennuskokonaisuuden ensimmäisen jakson tai laivaseminaarin alkamista. 20–14 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Matka- ja ulkomaanseminaareissa noudatetaan vastuullisen matkanjärjestäjän ilmoittamia peruutusehtoja. Peruutusoikeus päättyy aina päivämääristä riippumatta asiakkaan aloittaessa koulutuksen suorittamisen esimerkiksi kirjautumalla koulutukseen sisältyvään verkko-osioon. Tämän jälkeen peritään koko osallistumismaksu. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti. Esteen ilmetessä voi osallistumisen luovuttaa kollegalle, osallistujamuutokset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen tilaisuutta. Helsingin Kamari Oy:llä on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla siitä asiakkaalle sähköpostilla viimeistään neljä (4) arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa.
Jäsenetuhinta 250,00 € (+alv 24 %, 60,00 €)
Hinta 350,00 € (+alv 24 %, 84,00 €)

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Osallistujien määrä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin.

Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv