Toiminnan suunnittelu ja hallinto yhdistyksissä

Jukka Hämäläinen ja Maria Lempinen

Toiminnan suunnittelu ja hallinto yhdistyksissä

Käsikirja yhdistysten toiminnan suunnitteluun ja hallintoon

Kirja etenee yhdistyksen vuosikellon mukaisesti. Toiminnan tarkoituksen toteuttamisen periaatteista johdetaan tavoitteet, resurssit ja toimintasuunnitelma, jotka puretaan esimerkkien avulla talousarvion muotoon. Toimintavuoden aikana toimintasuunnitelmasta, toteutuksen seurantatiedoista ja kirjanpidosta tuotetaan toimintakertomus ja tilinpäätös.

Jäsenetuhinta 52,00 € (+alv 10 %, 5,20 €)
Hinta 69,00 € (+alv 10 %, 6,90 €)

Kuvaus

Kirja on käytännönläheinen käsikirja, joka kuvaa yhdistyksen yhden toimintavuoden suunnittelua, toteutusta ja seurantaa. Sen rakenne on suunniteltu niin, että toiminnan tarkoituksen toteuttamisen periaatteista johdetaan tavoitteet, resurssit ja toimintasuunnitelma, jotka puretaan esimerkkien avulla talousarvion muotoon. Toimintavuoden aikana toimintasuunnitelmasta, toteutuksen seurantatiedoista ja kirjanpidosta tuotetaan toimintakertomus ja tilinpäätös.

Kirjan painopiste on talouden suunnittelussa ja tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen laatimisessa. Kirjan lopussa on laaja mallipohja yhdistyksen tilinpäätökselle.

Kirja on tarkoitettu hallituksen jäsenille, toiminnanjohtajille, toimihenkilöille ja kirjanpitäjille, eli kaikille niille, jotka toimintavuoden aikana osallistuvat yhdistyksen  toiminnan päätöksentekoon, suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan sekä tilinpäätöksen laadintaan.

Kirja on saatavilla myös päivittyvänä teoksena KauppakamariTiedossa nimellä Yhdistyksen talous.

Kirjoittajat KLT, BA Maria Lempinen ja KLT, MBA, HT-tilintarkastaja Jukka Hämäläinen toimivat auktorisoidun tilitoimiston Nettomaster Oy:n osakkaina. Molemmat tekevät päivittäin asiakastyötä järjestöjen taloushallinnon, koulutuksen ja tilintarkastuksen parissa.
Maria Lempinen on toiminut järjestöissä talouden ja johtamisen tehtävissä yli 20 vuoden ajan muun muassa talouspäällikkönä ja talousjohtajana. Jukka Hämäläisellä on järjestöpuolen kokemusta yli 25 vuoden ajalta ja hän on pidetty kouluttaja taloushallinnon ammattilaisten parissa.

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Jukka Hämäläinen ja Maria Lempinen
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522464729
Painovuosi 2018
Painos 1.
Sivumäärä 164
Kirjastoluokka 69.1

Kirjoittajat

Jukka Hämäläinen

KLT, MBA, KHT-tilintarkastaja
CountMaster
Katso tiedot

Maria Lempinen

Toimistonjohtaja
Nettomaster oy
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv