Toisen tavaramerkin sallittu käyttö

Taina Pihlajarinne

Toisen tavaramerkin sallittu käyttö

Milloin viittaaminen toisen tavaramerkkiin on sallittua ja milloin ei. Ongelmia vertailevassa markkinoinnissa? Täältä löytyy tietoa!

Hinta 20,00 € (+alv 10 %, 2,00 €)

Kuvaus

Toisen tavaramerkin sallittu käyttö -kirja on ainoa suomenkielinen tutkimus siitä, milloin viittaaminen toisen tavaramerkkiin on sallittua.Elinkeinotoiminnassa ilmenee usein tilanteita, joissa elinkeinonharjoittajalla on tarve viitata toisen suojattuun tavaramerkkiin. Esimerkiksi tavaran tai palvelun markkinoinnissa voidaan toisen tavaramerkkiin viittaamalla pyrkiä ilmoittamaan tarjottavan varaosan tai lisävarusteen yhteensopivuus tai palveluntarjoajan erikoistuminen tietynlaisiin huolto- taikka korjauspalveluihin.

Aihepiiriin liittyvät ongelmat ovat myös yleisiä esimerkiksi rinnakkaistuotujen tuotteiden markkinoinnissa ja vertailevassa markkinoinnissa. Toisen tavaramerkkiin viittaaminen onkin yleistä kaikilla nykyaikaisen liiketoiminnan lohkoilla.

Toisen tavaramerkin sallitun käytön rajat määräytyvät pitkälle EU-oikeudellisen normiston perusteella. Euroopan unionin tuomioistuimen ratkaisukäytäntöä teemasta on runsaasti. Ratkaisukäytäntö on kuitenkin monitulkintaista ja osin ristiriitaista.

Kirjassa tarkastellaan EUT:n ratkaisujen, muun oikeuskäytännön, laajan ulkomaisen oikeuskirjallisuuden sekä havainnollisten esimerkkien avulla, milloin elinkeinonharjoittajan on sallittua käyttää toisen tavaramerkkiä. Erityistä huomiota kiinnitetään tavaramerkkisuojan kilpailullisiin vaikutuksiin erilaisissa käyttötilanteissa.

Taina Pihlajarinteen kirjoittama ajankohtainen teos on ainoa suomenkielinen esitys tavaramerkin sallitun käytön rajoista eurooppalaisessa tavaramerkkioikeudessa.

Lisätiedot:
kustannus(at)helsinki.chamber.fi

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Taina Pihlajarinne
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522460387
Sidosasu A5, nidottu, mustavalkoinen
Painovuosi 2010
Painos 1.
Sivumäärä 277
Kirjastoluokka 33.34

Kirjoittajat

Taina Pihlajarinne

OTT, VT
Helsingin yliopisto
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv