Tukipalveluiden tuotteistaminen ja kustannuslaskenta 8.6.2017

Koulutus antaa valmiudet toteuttaa onnistunut tuotteistamis- ja kustannuslaskentaprojekti tukipalveluyksikössä. Tuotteistamis- ja kustannuslaskentaprosessi voi olla samalla osa yksikön laajempaa toiminnan kehittämistä ja sen avulla voidaan kehittää yksikössä myös lean-ajattelua, laatua ja tuottavuutta.

Koulutuspäivän teemat:

• Miksi tuotteistamista ja kustannuslaskentaa tarvitaan tukipalveluissa

• Kustannuslaskennan perusteet ja käsitteet sekä kustannuslaskentamenetelmät

• Tuotteistuksen ja kustannuslaskennan toteuttaminen käytännössä

• Tuotteistus- ja kustannuslaskentaesimerkkejä tukipalveluista

• Tuottavuuden ja yksikön toiminnan kehittäminen tuotteistamisen ja kustannuslaskennan avulla

• Kustannuslaskennan tekniset toteutusvaihtoehdot.

Tilaisuuden kouluttajana toimii Jyrki Vatanen, jolla on pitkä kokemus kustannuslaskentaan ja tuotteistamiseen liittyvistä tehtävistä.

Tervetuloa koulutukseen!

Alkamisajankohta: 08.06.2017, klo 09:00
Päättymisajankohta: 08.06.2017, klo 16:00
Työoikeuspäivät 2017

Tukipalveluiden eri yksiköiden tuotteiden ja kustannusten selvittäminen on tärkeää arvioitaessa tukipalveluyksikön toimintaa, sen toiminnan kehittämistä sekä arvioitaessa palvelujen vaihtoehtoisia tuotantotapoja.

Koulutus soveltuu tukipalveluiden tuottamisesta vastaaville johtajille, tukipalveluyksiköiden esimiehille ja työntekijöille sekä laskentatoimen vastuuhenkilöille. Koulutuksessa esitellään myös toteutettuja tukipalvelujen tuotteistus- ja kustannuslaskentamalleja.

Koulutuspäivän teemat:

• Miksi tuotteistamista ja kustannuslaskentaa tarvitaan tukipalveluissa
  • Kustannuslaskennan perusteet ja käsitteet sekä kustannuslaskentamenetelmät
  • Tuotteistuksen ja kustannuslaskennan toteuttaminen käytännössä
  • Tuotteistus- ja kustannuslaskentaesimerkkejä tukipalveluista
  • Kustannuslaskennan tekniset toteutusvaihtoehdot.

Tervetuloa koulutukseen!

ilmoittautuminen ja aamupala

Tilaisuuden avaus

Asiantuntija Janne Kettunen, Helsingin seudun kauppakamari

Miksi tuotteistamista ja kustannuslaskentaa tarvitaan tukipalveluissa?

• tuotteistaminen ja kustannuslaskenta toiminnan kehittämisen välineenä
  • muuttuvan toimintaympäristön tuomat haasteet tukipalveluiden palvelutuotannolle

kahvitauko

Kustannuslaskennan perusteet ja käsitteet

• ulkoinen ja sisäinen laskentatoimi
  • kustannuslaskennan periaatteet ja kustannuslaskennan kulku
  • kustannuslaskentamenetelmät: toiminto-, jako- ja lisäyslaskenta

lounas

Tuotteistamis- ja kustannuslaskentaprosessi

• tuotteistamis- ja kustannuslaskentaprosessin toteuttaminen vaiheittain
  • tuotteistettavien palveluiden määritys
  • tuotteistamisen asteen määritys
  • toimintojen ja tuotteiden määritys
  • kustannuslaskennan toteutus

iltapäiväkahvi

Tuotteistus- ja kustannuslaskentaesimerkkejä tukipalveluista

• ravintohuolto
  • muita esimerkkejä tukipalveluista

Kustannuslaskennan tekniset toteutusvaihtoehdot

• tuotteistamisprosessin tulosten hyväksikäyttö tuottavuuden kehittämiseksi
  • tuotteistaminen ja kustannuslaskenta yksikön toiminnan kehittämisen välineenä

Tilaisuuden kouluttajana toimii Jyrki Vatanen

koulutus päättyy

Lisätiedot www.europark.fi

Lisätiedot www.q-park.fi

Viimeinen ilmoittautumispäivä 7.6.2017

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään kaksi (2) viikkoa ennen tilaisuutta. 13–7 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Helsingin Kamari Oy:llä on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 4 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Ilmoittautumisen valmennuskokonaisuuteen tai laivaseminaariin voi peruuttaa veloituksetta väintään 21 vuorokautta ennen valmennuskokonaisuuden ensimmäisen jakson tai laivaseminaarin alkamista. 20–14 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Matka- ja ulkomaanseminaareissa noudatetaan vastuullisen matkanjärjestäjän ilmoittamia peruutusehtoja. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti. Esteen ilmetessä voi osallistumisen luovuttaa kollegalle, osallistujamuutokset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen tilaisuutta.

Aihealueet Talous ja verotus, Myynti, markkinointi ja viestintä, Julkiset palvelut, Muu(t)
Aihealueen tarkenteet Sosiaali- ja terveyspalvelut, Strateginen talousosaaminen ja tunnusluvut