Uusi
Valtiosääntöoikeus

Jaakko Husa - Antero Jyränki

Valtiosääntöoikeus

Systemaattinen kokonaisesitys Suomen valtiosääntöoikeudesta. Kirja kytkee valtiosääntöoikeuden konkretisoivaan lainsäädäntöön, perustuslakivaliokunnan tulkintakäytäntöön, relevanttiin oikeuskäytäntöön ja valtiosääntöoikeudelliseen kirjallisuuteen.

Jäsenetuhinta 104,00 € (+alv 10 %, 10,40 €)
Hinta 139,00 € (+alv 10 %, 13,90 €)

Kuvaus

Teos on systemaattinen esitys Suomen valtiosääntöoikeudesta. Se selittää valtiosääntöoikeuden pääpiirteet keskittyen ydinasioihin. Tarkastelun painopiste on keskeisissä periaatteissa, perusoikeuksissa, valtiollisissa instituutioissa ja oikeusvaltiossa. Valtiosääntöhistoriallinen osuus johdattaa lukijan valtiosäännön omintakeisten ja kansainvälisten piirteiden kehittymiseen.  

Teksti perustuu oikeudenalan yleisten oppien varaan, mikä edistää jäsentyneen kokonaiskuvan hahmottamista. Teos kytkee valtiosääntöoikeuden konkretisoivaan lainsäädäntöön, perustuslakivaliokunnan tulkintakäytäntöön, relevanttiin oikeuskäytäntöön ja valtiosääntöoikeudelliseen kirjallisuuteen. 

Valtiosääntöoikeus on ainoa saatavilla oleva oikeudenalan kokonaisesitys, jossa otetaan kattavasti huomioon valtiosääntöoikeuden kansainväliset kosketuspinnat sekä kansallisen normiston suhde kansainvälisen oikeuden ja Euroopan unionin normistoon. Teos asettaa unionijäsenyyden sekä Euroopan ihmisoikeussopimuksen vaikutukset systemaattisiin yhteyksiinsä. 

Kirjan uudistetussa painoksessa otetaan entistä painokkaammin huomioon perusoikeuksien vaikutukset ja Suomen valtiosäännön eurooppalaistuminen. Lisäksi on huomioitu sekä perustuslakivaliokunnan että korkeimpien oikeuksien.ajantasainen tulkintakäytäntö.

Teos soveltuu perusoppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin, mutta myös käsikirjaksi jokaiselle, joka tarvitsee tietoa valtiollisen järjestelmän toiminnasta ja perusoikeuksista. 

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Jaakko Husa - Antero Jyränki
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522467232
Sidosasu sidottu
Painovuosi 2021
Painos 2., uudistettu
Sivumäärä 458
Kirjastoluokka 33.21

Kirjoittajat

Jaakko Husa

Professor in Law and Globalisation
Helsingin yliopisto
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv