Tulossa
Verotuksen oikaisu ja muutoksenhaku käytännönläheisesti

Tiina Rantala

Verotuksen oikaisu ja muutoksenhaku käytännönläheisesti

Verotuksen oikaisu- ja muutoksenhakuajan muuttuivat 1.1.2017.  Mitä muutokset tarkoittavat käytännössä? Verotuksen oikaisu ja muutoksenhaku käytännönläheisesti -kirja avaa verotuksen uudistuneet muutoksenhakusäännöt käytännönläheisesti kaikkien verolajien osalta. 

Jäsenetuhinta 45,00 € (+alv 10 %, 4,50 €)
Hinta 60,00 € (+alv 10 %, 6,00 €)

Kuvaus

Mistä hetkestä verotuksen muutoksenhaun määräajat lasketaan? Miten verotukseen haetaan oikaisua? Miten korjataan vähäinen virhe arvonlisäverotuksessa? Missä tilanteissa veroviranomainen voi muuttaa verotusta verovelvollisen vahingoksi vielä määräaikojen umpeuduttua? 

Eri verolajien muutoksenhaku- ja oikaisumenettelyjä yhdenmukaistetiin 1.1.2017. Nyt muutosta haetaan kaikkien verolajien osalta ensin verotuksen oikaisulautakunnalta, jonka päätöksestä voi valittaa hallinto-oikeuteen. Ennakkopäätösvalitusmenettely koskee kaikkia verolajeja ja perustevalituksen tekemismahdollisuus poistui. Oma-aloitteisten verojen verokauden tietoja voi oikaista 45 päivän kuluessa ilman myöhästymisseuraamusta, ja vähäiset virheet voi korjata muuttamalla seuraavilta verokausilta ilmoitettavan veron määrää tai muuta tietoa vastaavasti. Tilikauden jälkeinen arvonlisäveron palautushakemusmenettely poistui.

Myös muutostenhakuajat ja verotuksen oikaisun määräajat yhtenäistyivät. Lisäksi veroviranomaisella on harkintaan perustuva oikeus jatkaa verovelvollisen vahingoksi tehtävän verotuksen oikaisun, veron määräämisen ja päätöksen oikaisun määräaikaa.

Verotuksen oikaisu ja muutoksenhaku käytännönläheisesti -kirja avaa verotuksen muutoksenhakusäännöt käytännönläheisesti kaikkien verolajien osalta. Siinä ohjeistetaan, mitä verotuksen oikaisussa ja muutoksenhaussa on hyvä huomioida eri tapauksissa, kuten verohallinnon oikaisuedellytysten varmistaminen tai oman verotuksen muutoksenhakumahdollisuuksien kartoittaminen. Lukija saa myös selkeät ohjeet esimerkiksi verojen maksuunpanokiellon hakemiseen ja oikeudenkäyntikulujen korvauksen vaatimiseen.

Kirja tarjoaa tilitoimistoille, tilintarkastajille ja yrityksille helppolukuiset ohjeet muutoksenhakuun verotuksessa.

 

Saatavuus Ilmestyy 12/2020
Kirjoittaja(t) Tiina Rantala
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522464477
Sidosasu A5, mustavalkoinen, nidottu
Painovuosi 2020
Painos 1.
Sivumäärä n. 150
Kirjastoluokka 36.52

Kirjoittajat

Tiina Rantala

Lakimies
Rantala Tax & Law Oy
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv