Maksuton
Puheesta ja papereista bitteihin - kybersotaa vai rikostorjuntaa ja mitä forensiikka on? 29.9.2020
Saatavana myös striiminä

Puheesta ja papereista bitteihin - kybersotaa vai rikostorjuntaa ja mitä forensiikka on? 29.9.2020

Miten yritys kehittää kyberturvallisuuttaan suhteessa kyberrikollisuuteen? Missä kulkee kipuraja investointien ja turvallisuuden tason suhteen? Kuulemme myös lyhyen valtio-opillisen ja oikeudellisen katsauksen sotaan ja rikokseen. Toisena puheenvuorona saamme kuulla forensiikan ajankohtaiskatsauksen. Mitä forensiikka oikein on ja miten sitä tehdään? Missä tilanteissa yritys voi tarvita forensiikan ammattilaisten palveluja? Mitä tekevät viranomaiset ja mitä taas tekevät yksityiset palveluntarjoajat forensiikan alueella?

Saatavuus Muutama paikka jäljellä
Ajankohta 29.09.2020, klo 12.00 - 14.30
Paikka Kauppakamarin koulutustilat, Helsinki
Ohjelma Lataa tästä (PDF)

Kuvaus

Digitaalisen liiketoiminnan yleistyminen ja kyberuhkien kehittyminen on samalla tehnyt yrityksistä ensilinjan kohteita erilaisille digitaalisille uhille. Yritysten hyökkääjille näkyvä digitaalinen pinta-ala kasvaa ja näkyvyyden myötä todennäköisyys hyökkäykselle lisääntyy. Kyberrikollisuus on lisääntynyt ja tekee niin jatkossakin.

Viranomaisten rooliin ei lähtökohtaisesti kuulu vastata yleisesti yritysten toiminnan turvaamisesta, siksi vastuu kyberturvallisuudesta on ensisijaisesti yrityksellä itsellään. Tämän tosiasian myötä yritykset ovat tilanteessa, jossa niiden pitäisi tarvittaessa kyetä puolustamaan toimintaansa niin rikollisten lunnasohjelmahyökkäyksiä kuin vaikkapa yritysvakoiluksi luettavia hyökkäyksiä vastaan.

Miten yritys kehittää kyberturvallisuuttaan suhteessa kyberrikollisuuteen? Missä kulkee kipuraja investointien ja turvallisuuden tason suhteen? Kuulemme myös lyhyen valtio-opillisen ja oikeudellisen katsauksen sotaan ja rikokseen. Ovatko kyberrikokset yrityksen näkökannalta osa kybersotaa? Kenen kuuluisi johtaa yleisellä tasolla kyberturvallisuutta – yritysten, elinkeinoelämän vai valtion? Onko olemassa toisistaan erillistä kybersotaa ja kyberrauhaa, vai onko kyberuhissa kyseessä pysyvä tila, joka on vain hyväksyttävä kiveenhakatuksi riskiksi yrityksen riskihorisontissa?

Toisena puheenvuorona saamme kuulla forensiikan ajankohtaiskatsauksen. Mitä forensiikka oikein on ja miten sitä tehdään? Missä tilanteissa yritys voi tarvita forensiikan ammattilaisten palveluja? Mitä tekevät viranomaiset ja mitä taas tekevät yksityiset palveluntarjoajat forensiikan alueella? Forensiikalla pyritään muunmuassa erilaisten väärinkäytösten ennaltaehkäisemisemiseen ja havaitsemiseen. Väärinkäytösepäilyihin ja -väitteisiin reagoiminen on äärimmäisen tärkeää, mutta miten yritykset voivat vastata tilanteisiin asianmukaisilla toimenpiteillä?

 

Noudatathan näitä ohjeita:

1. Vain terveenä paikan päälle

Mikäli olet osallistunut tilaisuuteemme oireettomana, mutta epäilet tai saat tiedon testin jälkeen sairastumisesta koronavirukseen, ilmoitathan siitä välittömästi asiakaspalveluumme. 

asiakaspalvelu@kauppakamarinkoulutus.fi 
p. 09 2286 0360

2. Turvavälit

Huomioimme tilaisuuksiemme osallistujamäärissä sen, että tarvittava turvaväli onnistuu.

 3. Suojavälineet

Saat käyttöösi niin halutessasi kertakäyttöisen kasvosuojan ja suojakäsineet.

 4. Hygienia

Käsidesejä on sekä yleisissä tiloissa että kaikissa saleissamme. Huolehdithan itse käsihygieniastasi huolellisesti.

Striimin ohjeet

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat pari päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Ohjelma  Lataa ohjelma (PDF)

 

12.00 Ilmoittautuminen ja kahvi

12.30 Tilaisuuden avaus

Helsingin seudun kauppakamari

12.35 Yritysten kyberturvallisuus – sotaa vai rikostorjuntaa?

Peter Sund, Acting Director, Wärtsilä Corporation

13.20 Forensiikka – ajankohtaiskatsaus

Timo Piiroinen, Director, KPMG Suomi

 

14.30 Tilaisuus päättyy (viimeistään)

Paikka

Kauppakamarin koulutustilat

Kalevankatu 12, 2. krs, 00100 Helsinki

Saapumisohjeet

Lisätietoja

Heidi Honkamaa

0505274700

tilaisuudet(at)helsinki.chamber.fi

Peruutusehdot
Lue peruutusehtomme täältä
Osallistujien määrä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin.

Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv