Jan Tollet

Jan Tollet

Kokemuksien jakaminen, verkostoituminen ja irtiotto arjesta ovat klubijäsenyyden parasta antia

Itäisen Uudenmaan Askolassa toimiva Fimet Oy suunnittelee, valmistaa ja markkinoi hammashoitoyksiköitä korkealaatuisella ja laaja-alaisella tietotaidolla.

Diplomi-insinööri Timo Janhusen vuonna 1981 perustama yritys aloitti toimintansa pienessä teollisuushallissa, ja on sittemmin laajentunut Avainlippu-sertifikaatilla palkituksi kansainvälisesti tunnetuksi vientiyritykseksi.

Vuodesta 2016 Fimetin toimitusjohtajana työskennellyt Jan Tollet liittyi Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajaklubiin vuonna 2017 pitkän ulkomailla vietetyn ajan jälkeen.

– Asuin pitkälti yli toistakymmentä vuotta ulkomailla Keski-Euroopassa sekä Aasiassa. Paluumuuttajana näin toimitusjohtajaklubin hyvänä mahdollisuutena saada kosketuspintaa liike-elämän vaikuttajiin eri toimialoilla, alustaa Tollet aiheesta.

Jäsenilleen Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajaklubi edustaa muun muassa oman tietotaidon ja näkemysten jakamista muulle ryhmälle, Tollet kertoo aiheesta lisää.

– Itselläni on ollut mahdollisuus jakaa kokemuksiani liiketoiminnasta ja eri kulttuureista varsinkin Kiinan ja Kaakkois-Aasian alueelta, jossa asuin pitkään. Ylipäätään ottaen klubilaisuus on ollut minulle irtiottomahdollisuus jokapäiväisestä työmiljööstä, ja kokoontumisista olen saanut raikkaita ajatuksia sekä uusia lähestymistapoja mahdollisuutena peilata niitä omaan työhöni.

Huipputärkeä verkostoituminen ja vertaistuki

Fimet työllistää 30 henkeä ja valmistaa ja suunnittelee kaikki tuotteensa kokonaisuudessaan itse, pois lukien instrumentit ja kohdevalaisimet. Vuonna 1994 Shanghaihin perustettu yhteistyöyritys Shanghai Fimet Medical Instrument työllistää 85 henkilöä. Huippulaadukkaiden tuotteiden lisäksi Fimetin liiketoiminnan ydinosaamiseen kuuluu erinomainen ja luotettava asiakas- ja huoltopalvelu sekä tuotetuki.

– Suurten yritysten globaalilla kentällä olemme pieni pk-yritys, vaikka suuri osa tuotteista meneekin ulkomaille. Tärkeän osan yritystoiminnasta muodostaa vuorovaikutteisuus asiakkaalta suoraan meille.

Tällä hetkellä pohdittavana on myös tuotteeseen liitettäviä tulevaisuuden arvoja, kuten sen hiilijalanjälki.

Korkeat laatuvaatimukset ja tulevaisuuden haasteet ovat onneksi tuttuja monissa muissakin yrityksissä ja suuriksi klubilaisuuden hyödyiksi Tollet määritteleekin luottamuksen ja vertaistuen.

– On ollut hienoa keskustella luottamuksellisesti kollegojen kanssa välillä kipeistäkin yritystoimintaan ja henkilöstöön liittyvistä aiheista sekä saada vertaistukea ja lopulta huomata, miten samanlaisia ovat klubiin kuuluvien haasteet.

Verkostoitumisen tärkeydestä Jan Tollet kommentoi usein käyttämänsä mietelauseen ”Your network is your networth”, joka hänen mukaansa on ehdottomasti eräs kauppakamarin verkottumisen tuomista lisäarvoista.

– On ollut ”kotoisa fiilis” todeta, miten pienet piirit meillä täällä pääkaupunkiseudulla on, kun toimitusjohtajaklubissa ja Hyvä hallituksen jäsen -kurssilla olen tavannut useammankin yrityksemme kanssa toimivan sidosryhmän edustajan.