HHJ® – Hyväksytty hallituksen jäsen -kurssi

HHJ® – Hyväksytty hallituksen jäsen -kurssi soveltuu niin hallitustyöskentelyn aktivoimiseen kuin sen kehittämiseenkin. Kurssista on hyötyä sekä hallitustyötä jo tekeville että sitä vasta harkitseville, auttaen myös yrittäjiä ja yritysjohtajia saamaan hallitustyöskentelystä aiempaa enemmän irti.

Aihetta lähestytään käytännönläheisesti. Ohjelma sisältää runsaasti esimerkkejä erilaisten yritysten hallitustyöskentelystä ja sen merkityksestä menestyksessä. Lisäksi kurssilla ratkotaan ryhmätöinä todellisten yritysten hallitustyön kysymyksiä.

Yrittäjä, yritysjohto, omistajat ja rahoittajat tarvitsevat tuekseen eri alojen kokeneita asiantuntijoita ja liiketoimintaosaajia, jotta yritys kykenisi kaupallistamaan tuotteitaan, kasvamaan, uudistumaan ja laajentamaan markkina-alueitaan samalla säilyttäen kannattavuutensa.

Myös erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset, kansainvälistyminen, kasvunopeus ja markkinahäiriöt ovat helpoimmin hallittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta. Hallitustyöskentelyn avulla voidaan parhaiten sitoa yritykseen sen tarvitsemat ulkopuoliset resurssit toimivan johdon tai yrittäjän tueksi.

Kurssit täyttyvät nopeasti, joten varaathan paikkasi pian.

Esittelyvideo

HHJ-kurssin sisältö

Kurssilla käsitellään hallituksen kokoonpano, rooli, vastuut, riskienhallinta ja työskentelytavat (raportointi, strategiatyö, palkitsemisjärjestelmät) erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja käytännönläheisesti yritysesimerkkien avulla.

Kurssi koostuu neljästä puolen päivän jaksosta (à 4 h), ryhmätyöstä (4–6 h) ja lukupaketista.

Jaksot

Hyvä hallintotapa
Hallituksen ja hallitustyön organisointi
Strategiatyö
HHJ-ryhmätyöiltapäivä
Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus

Lukupaketti

Hyvä hallitustyö, Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen, Helsingin Kamari Oy, 2014
Listaamattomien yhtiöiden hallinnoinnin kehittäminen (Corporate Governance), Keskuskauppakamari

Jakaja

Helsingissä asiantuntijoina toimivat mm.

Varatoimitusjohtaja, varatuomari Leena Linnainmaa, Keskuskauppakamari
KTT, DI Toivo Koski, TulosAkatemia Oy
Toimitusjohtaja, hallitusammattilainen Ossi Pohjola, Business Integration Group Oy
Toimitusjohtaja Matti Jaakola, CapWell Oy
Lakimies, varatuomari Antti Turunen, Keskuskauppakamari
Toimitusjohtaja Marko Parkkinen, Ratkaisutoimisto Seedi
Hallituksen puheenjohtaja Jarkko Veijalainen, 3 Step It Group

Asiakaspalautetta

Kokonaisuus tiloineen, tarjoiluineen ja järjestelyineen oli todella hyvä.
Oivallisia esimerkkejä!
Todellista asiaa pohjautuen syvään osaamiseen. Kiitos.
Kaiken kaikkiaan hyvä kokonaisuus.
Erittäin hyvin suunniteltu, tyylikäs ja antoisa kokonaisuus. Eri päivien aiheet ja keskustelu olivat niin mielenkiintoisia, että kurssilla olisi kevyesti viihtynyt pidempäänkin.
Erittäin osaavat, kokeneet ja hyvät asiantuntijat sekä toisiaan tukevat jaksojen sisällöt.
Aivan loistava kokonaisuus!!! Jokainen tilaisuus sai minut tosi hyvälle tuulelle. Tykkään ja suosittelen.
Hyvä asiapitoinen tiivis kurssi, joka antaa eväitä hallitustyön lisäarvon tekemiseen.
Sopivan tiukka ja tiivis yleiskatsaus hallitustyöhön.

Koulutustila Metropoli

Google Map of Kalevankatu 12, 00100 Helsinki

HHJ-konsepti

HHJ-konsepti on Tampereen kauppakamarin yhdessä Hallituspartnerit ry:n kanssa alulle panema valtakunnallinen koulutuskokonaisuus, jossa on mukana 19 kauppakamaria. HHJ-koulutuskokonaisuus koostuu HHJ-kurssista, HHJ-tutkinnosta, HHJ-puheenjohtajakurssista sekä HHJ-yhteisöstä.

Koulutuskokonaisuus on hyvä aloittaa HHJ-johdanto hallitustyöhön -koulutuksesta tai HHJ-kurssista. Suomessa järjestettäville noin 40 HHJ-kurssille osallistuu vuosittain lähes 650 henkilöä. Kahteen vuosittaiseen HHJ-tutkintoon osallistuu yhteensä noin 400 kurssin suorittanutta.

Yhteensä HHJ-kurssin on suorittanut jo yli 6 000 hallitustyöskentelyn aktivoimisesta ja kehittämisestä kiinnostunutta. Valitse sinulle sopivin aika ja paikka ja liity hyväksyttyjen hallitusten jäsenten joukkoon!

Katso alueelliset toteutukset hhj.fi

2 tuotetta