Vastuullinen sijoittaja

Anna Hyrske - Magdalena Lönnroth - Antti Savilaakso - Riikka Sievänen

Vastuullinen sijoittaja

Kaikki voivat säästää ja sijoittaa vastuullisesti - niin opiskelijat, perheenäidit, yritykset kuin instituutiosijoittajat. Vastuullisuusnäkökulmien huomioiminen on mahdollista kaikessa sijoittamisessa. Lähtökohtana toimivat sijoittajan omat arvot.

Vastuullinen sijoittaja -kirja tarjoaa perustiedot vastuullisesta sijoittamisesta ja opastaa sijoittajaa ottamaan ensiaskelia kohti vastuullisempaa sijoitussalkkua. Sen tavoite on helposti ja käytännönläheisesti nostaa sijoittaja sijoitusvalintojen keskiöön.

Lue Magdalena Lönnrothin ruotsinkielinen haastattelu aiheesta.

Kuuntele myös Anna Hyrskeen ja Antti Savilaakson haastattelu Yle Puheen Pörssipäivässä 27.5.2020.

Jäsenetuhinta 64,00 € (+alv 10 %, 6,40 €)
Hinta 85,00 € (+alv 10 %, 8,50 €)

Kuvaus

Jokaisella sijoitusvalinnalla on sekä positiivisia että negatiivisia vaikutuksia ympäröivään yhteiskuntaan. Kirja antaa sijoittajalle ideoita ja esimerkkejä siitä, miten vastuullisia sijoitusvalintoja ja positiivista vaikutusta on mahdollista tehdä käytännössä. Kaikenlaisille sijoittajille löytyy vaihtoehtoja. Kirja sopii sekä noviiseille että vastuullisen sijoittamisen konkareille, olipa kyse sitten yksityissijoittajasta, rahastosta tai instituutiosijoittajasta. Kirja on sopivaa luettavaa myös opiskelijoille

Vastuullinen sijoittaja -kirja avaa vastuullisen sijoittamisen laajaa kenttää eri näkökulmista. Kirja esittelee muun muassa vastuullisen sijoittamisen kehitystä, keskeisiä syitä sijoittaa vastuullisesti, erilaisia lähestymistapoja ja kuvaa käytännön toteutusmahdollisuuksia eri omaisuuslajeissa. Mukana on vastuullisen sijoittamisen megatrendejä ja teemoja, joita sijoittaja voi huomioida sijoituksissaan. Lisäksi kirja käsittelee vastuullisen sijoittamisen vaikutusten mittaamista ja raportointia. Kirjaa ryhdittävät tutkimustietoa sisältävät inforuudut sekä eläkesijoittajien ja varainhoitajien parissa kerätyn tutkimusaineiston tulokset.

Vastuullinen sijoittaminen on valtavirtaistunut ja se on pysyvä osa aikamme sijoitusmaailmaa. Sen merkitys korostuu jatkossa entisestään, kun instituutiosijoittajiin kohdistuva lainsäädäntö kehittyy ja yhteiskunnan tarve rahoittaa kestävämpää tulevaisuutta kasvaa.

Teos on käytännönläheinen käsikirja aiheesta kiinnostuneille, vastuullista sijoittamista aloitteleville ja sitä jo tekeville. Se sisältää runsaasti esimerkkejä ja ohjeita, jotka yhdessä vastuullisen sijoittamisen sanaston kanssa rakentavat lukijalle vankan tietoperustan.

Kirjan kirjoittajilla on pitkä kokemus vastuullisesta sijoittamisesta sekä eläkesijoittajan, omaisuudenhoitajan, neuvonantajan että akateemisen tutkijan näkökulmasta.

Saatavuus Saatavilla
Kirjoittaja(t) Anna Hyrske - Magdalena Lönnroth - Antti Savilaakso - Riikka Sievänen
Kustantaja Kauppakamari
ISBN 9789522466051
Painovuosi 2020
Painos 1.
Sivumäärä 370
Kirjastoluokka 69.1

Kirjoittajat

Anna Hyrske

KTM, vastuullisen sijoittamisen päällikkö
Ilmarinen
Katso tiedot

Magdalena Lönnroth

KTM, salkunhoitaja
Kirkon eläkerahasto
Katso tiedot

Riikka Sievänen

MMT
KPMG
Katso tiedot

Antti Savilaakso

KTM, vastuullisen sijoittamisen konsultti
Katso tiedot
Lisätään tuotetta koriin...
Käsitellään kuponkia...
Lisätty koriin
maksuton
Tuote
Määrä
  Tuotteen hintaan lisätään voimassaoleva alv